Мы з мужам у Ялце з суботы. Такім чынам, звесткі з месца падзей.
У дзень прыезда было халаднавата і трохі дажджыла. У наступныя дні пацяплела... да +22, не болей. Воблачнасць пераменная, над гарамі ўвесь час навісаюць нізкія хмары, таму мы дагэтуль на Ай-Петры не ездзілі, бо увесь шыкоўны від адтуль будзе гэтымі аблокамі заслонены. Мора +20-21. Заходзіць холадна, але калі трохі прывыкнеш - нармальна, мы купаліся падоўгу, напэўна, хвілін па 30-40 - выдатна, не замярзалі нават блізка Але пазагараць не атрымаецца асабліва, бо сонца малавата. Увогуле можна хадзіць у майцы і шортах, але толькі днём, а калі падзьме вецер - можна замёрзнуць. Пазаўчора ўвечары было дык зусім халодна. А ўчора я захварэла. Вось такі трындзец. Учора толькі горла, сёння ўжо тэмпературка з насмаркам. Стараюся не замаруджваць жыццядзейнасці, закідваюся колдрэксам і амізонам, спадзяюся, заўтра адпусціць Крыўдна.
Народу ў Ялце проста да халеры! Не прапіхнуцца, па вуліцах не прайсці. Аказваецца, тут заўтра пачынаецца нейкае крутое раллі, на якое прыехала вельмі многа людзей. І машын. Ага, на дарогах заторы. На пляжах таксама шматлюдна ў першай палове дня, але мы прыходзілі каля 13.00, і вольных месцаў хапала (ходзім на бясплатны пляж адразу за платнымі масандраўскімі, пад "Сталовай па-дамашняму". Пра сітуацыю з жытлом ведаю толькі са словаў разводзячых, паслугамі якіх мы скарысталіся, дык яны кажуць, што горад забіты, вольнага жытла мала, людзей болей чым у ліпені і г.д. І гэта цалкам падобна на праўду. А, дарэчы, самі мы пагадзіліся на другі прапанаваны варыянт, бо было проста лянота самім хадзіць па горадзе і нешта шукаць. Другі паверх прыватнага дома, пакой на траіх, кухня, санвузел: тэлек, вай-фай, кандыцыянер, электраплітка, электрачайнік, душавая кабіна, маленькі балкончык - гэта ўсё, што ёсць, плюс двор з выдатным месцам для пасядзелак пад навесам і шашлыку. Усё як бы норм, але не супер, і дробных недахопаў хапае. Каштуе гэтае задавальненне 300 грывень за суткі. Месца добрае, вельмі ціхае, пры гэтым у цэнтры (вул. Руданскага, за гатэлем "Времена года"), з гаспадарамі ніякіх праблем (здае маладая сям'я). У прынцыпе, жытлом я амаль задаволеная. Хаця цалкам верагодна, што калі б пашукалі, знайшлі б лепшае, але гэта ўжо не важна.
Неяк так. Я трошачкі расчараваная, але зусім трошачкі. У цэлым усё досыць добра.
Масандраўскія віны - бальзам для душы і смакавых рэцэптараў проста