Ответить
  • kong-en-ge Senior Member
    офлайн
    kong-en-ge Senior Member

3969

24 года на сайте
    пользователь #1296

Написать сообщение

3969
    # 29 февраля 2008 14:20

люди, шкурно заинтересованные, начали очень беспокоиться и искать способы прикрыть это дело

Уласна кажучы, людзі, якія працуюць легальна, зацікаўленыя ў аднолькавых правілах гульні для ўсіх удзельнікаў. Тое, што развіццё падзеяў пайшло ў накірунку такога ж кантролю за чорнымі і шэрымі праектамі, які існуе для ліцэнзіятаў, а не шляхам лібералізацыі падыходаў, асабіста мне не падабаецца, таму што шмат рэсурсаў будзе па-ранейшаму губляцца на розных ўзгадненнях.

• MD Куратор team
    офлайн
    MD Куратор team

18866

22 года на сайте
    пользователь #6511

Написать сообщение

18866
    # 29 февраля 2008 14:29

Уласна кажучы, людзі, якія працуюць легальна, зацікаўленыя ў аднолькавых правілах гульні для ўсіх удзельнікаў.

Другими словами это значит, что коммерсанты не хотят терять возможность продать свои поделки из-за всяких там энтузиастов.

потому что, пока чиновника не ткнёшь лицом в этот проект, всем глубоко нас рать и на сайт и на карту.

Жизнь грустная, зато зарплата смешная
  • Deniz Senior Member
    офлайн
    Deniz Senior Member

10049

22 года на сайте
    пользователь #7484

Написать сообщение

10049
    # 29 февраля 2008 14:30
    Kong En Ge:

Бярыце. Толькі пакажыце адпаведны дазвол ад уласніка.

Кому показать? Почему этот "кто-то" вдруг заинтересовался нарушением каких то прав какой то зарубежной конторы? Ну да ладно - а если я сам ходил с ЖПС и обрисовывал контуры домов на районе? Дальше что?

Ты боишься тишины.. я - солдат индустриальной войны
    офлайн
    kong-en-ge Senior Member

3969

24 года на сайте
    пользователь #1296

Написать сообщение

3969
    # 29 февраля 2008 14:40

Другими словами это значит, что коммерсанты не хотят терять возможность продать свои поделки из-за всяких там энтузиастов

Скажам так: ёсць натуральнае жаданне несці тыя ж выдаткі, што і энтузіясты.

потому что, пока чиновника не ткнёшь лицом в этот проект, всем глубоко нас рать и на сайт и на карту

Тое, што аматарскія праекты будуць разменнай манетай у вялікіх палітычных гульнях, з'яўляецца адкрыццем? Калі нешта пачынае актыўна лезці з-пад дзеючых правілаў, гэта можна скарыстаць двума шляхамі: альбо дзеля дыскрэдытацыі існуючай сістэмы рэгулявання ("глядзіце, усё роўна нічога зрабіць не можаце -- лібералізуйце"), альбо дзеля прывядзення да законннага стану (калі лібералізацыя немэтазгодная).

• 99 Senior Member
    офлайн
    99 Senior Member

813

24 года на сайте
    пользователь #99

Написать сообщение

813
    # 29 февраля 2008 14:45 Редактировалось 99, 2 раз(а).

empty

офлайн
    kong-en-ge Senior Member

3969

24 года на сайте
    пользователь #1296

Написать сообщение

3969
    # 29 февраля 2008 14:47

Кому показать? Почему этот "кто-то" вдруг заинтересовался нарушением каких то прав какой то зарубежной конторы?

Ну, напрыклад, з прычыны таго, што выпуск мапаў у абарачэнне мае адпаведны рэгламент (кантроль на сёння праз дзяржкаммаёмасць). Прычым што тут, што ў іншых краінах.

Ну да ладно - а если я сам ходил с ЖПС и обрисовывал контуры домов на районе?

Але ж ведзь не хадзіў, так? :-) Давайце ўсё ж адштурхнемся ад таго факту, што на сённяшні дзень няма прымальнай легенды паходжання дадзеных, якая б не пасыпалася на капірайце (гугл не каціць) ці фізічнай немагчымасці (напрыклад, самае простае пытанне: як здымаўся контур будынку, які знаходзіцца на закрытай тэрыторыі?)

Як я працую ў гэтай галіне амаль 15 гадоў, дык ведаю наперад большасць хадоў па тлумачэнні паходжання дадзеных і абвяржэння прапанаваных версіяў, бо так ці інакш усё гэта ўжо ўжывалася ў маёй практыцы :)

• MD Куратор team
    офлайн
    MD Куратор team

18866

22 года на сайте
    пользователь #6511

Написать сообщение

18866
    # 29 февраля 2008 14:49

.. при этом получая от своей деятельности доход, в отличие от энтузиастов.

Калі нешта пачынае актыўна лезці з-пад дзеючых правілаў, гэта можна скарыстаць двума шляхамі

опять же - только, если это кому-то (тем, кто на этом зарабатывает) выгодно. иначе - см. что я написал выше.

и, в конечном итоге. а как вы собрались доказывать, что карта не нарисована теми же энтузиастами, а скопирована откуда-то. для этого ведь совсем не надо бегать возле каждой тропинки с GPS. можно сделать снимки с самых высоких точек, привязать и обрисовать. я понимаю, что это малореально, но попробйуте доказать что это было не так.

• 122775 Neophyte Poster
    офлайн
    122775 Neophyte Poster

25

17 лет на сайте
    пользователь #122775

Написать сообщение

25
    # 29 февраля 2008 14:49

Kong En Ge

Что-то дальше желания у Вас как-то дело не идет вот уже сколько лет.... а энтузиастов чмырить и сдавать их как стеклотару это конечно легче чем реализовать свою идею... устранять потенциальных конкурентов будущих идей ещё на ранней стадии. Ну-ну...

Kong En Ge

ое, што аматарскія праекты будуць разменнай манетай у вялікіх палітычных гульнях, з'яўляецца адкрыццем? Калі нешта пачынае актыўна лезці з-пад дзеючых правілаў, гэта можна скарыстаць двума шляхамі: альбо дзеля дыскрэдытацыі існуючай сістэмы рэгулявання ("глядзіце, усё роўна нічога зрабіць не можаце -- лібералізуйце"), альбо дзеля прывядзення да законннага стану (калі лібералізацыя немэтазгодная).

Полный БРЕД!!!

Будущее тем оптимистичнее, чем мы хуже знаем прошлое
  • 122775 Neophyte Poster
    офлайн
    122775 Neophyte Poster

25

17 лет на сайте
    пользователь #122775

Написать сообщение

25
    # 29 февраля 2008 14:56

MD,

можно сделать снимки с самых высоких точек, привязать и обрисовать

Все три вида работ требуют лицензирования. Если вы скажете что сделали так, а не слили чью-то карту .... то штрафом уже не отделаетесь

Будущее тем оптимистичнее, чем мы хуже знаем прошлое
    офлайн
    kong-en-ge Senior Member

3969

24 года на сайте
    пользователь #1296

Написать сообщение

3969
    # 29 февраля 2008 14:59

и, в конечном итоге. а как вы собрались доказывать, что карта не нарисована теми же энтузиастами

Я даказваць у агульным выпадку не буду, я не дзяржгеанагляд. Але -- дзеля агульнай адукацыі -- схема раскруткі пытання такая:

1. Узяцце тлумачэнняў адносна з'яўлення нейкіх складаных аб'ектаў (дзяржаўная мяжа, лес, рака).

1а. калі ідзе адсылка на іншыя крыніцы -- круцім праз пытанні капірайту;

1б. калі ідзе казка пра "сам хадзіў з GPS" -- бярэцца паказанне пра тое, кролькі часу складалася мапа, пасля чаго ідзе супастаўленне з колькасцю такіх аб'ектаў з улікам складанасці траплення на іх і версія сыпецца з-за яўнага несупадзення часу.

2. Доказ супадзення з канкрэтнай крыніцай -- традыцыйна для пытанняў аўтарскага права: па памылках, якія -- ў адрозненні ад рэальнасці -- магчыма перанесці толькі з раней зробленага матэрыялу.

офлайн
    kong-en-ge Senior Member

3969

24 года на сайте
    пользователь #1296

Написать сообщение

3969
    # 29 февраля 2008 15:00

Если вы скажете что сделали так, а не слили чью-то карту .... то штрафом уже не отделаетесь

Ну, вось мы зноў сходзімся ў поглядах на перспектывы :)

• MD Куратор team
    офлайн
    MD Куратор team

18866

22 года на сайте
    пользователь #6511

Написать сообщение

18866
    # 29 февраля 2008 15:03

Все три вида работ требуют лицензирования. Если вы скажете что сделали так, а не слили чью-то карту .... то штрафом уже не отделаетесь

т.е. я для себя, в своих личных целях, не извлекая из этого никакой выгоды, не могу ничего фотографировать? а потом со своими фотографиями не могу ничего делать?

па памылках, якія -- ў адрозненні ад рэальнасці -- магчыма перанесці толькі з раней зробленага матэрыялу.

какие могут быть ошибки на фотографическом материале? тем более, отмечу ещё раз, что на карта белмапа рисовалась не с сити инфо, а с гугл мап (с фотографий).

• Deniz Senior Member
    офлайн
    Deniz Senior Member

10049

22 года на сайте
    пользователь #7484

Написать сообщение

10049
    # 29 февраля 2008 15:08

Ладно. Обрисовать своим жпс нельзя - не хватит времени. Брать за основу гуголь тоже нельзя - наши вдруг озаботились зарубежными копирайтами (сидя на нелицензионных виндах, уверен). Хорошо, загнали в угол, сдаюсь - куда бежать и покупать актуальную и полную карту беларуси-минска?

Ты боишься тишины.. я - солдат индустриальной войны
    офлайн
    kong-en-ge Senior Member

3969

24 года на сайте
    пользователь #1296

Написать сообщение

3969
    # 29 февраля 2008 15:10

а потом со своими фотографиями не могу ничего делать?

Можаце, толькі вось магчымасці адной фізічнай асобы (ці "арганізаванай групоўкі";) даволі абмежаваныя, калі параўнаць з тым прадуктам, які маем на выхадзе. Несупадзенне аб'ёмаў -- прычына нязручных пытанняў.

более, отмечу ещё раз, что на карта белмапа рисовалась не с сити инфо, а с гугл мап (с фотографий).

А я заўважу, што нідзе не разглядаю пытанне праз прызму супрацьстаяння CityInfo і belmap.info. Я стаўлю пытанні незалежна да канкрэтнай крыніцы паходжання.

Дарэчы, на гугловых мапах няма нумароў будынкаў. Чалавек -- істота лянотная, і хутчэй за асабісты абыход раёну, возьме ў рукі нейкую папяровую мапу дзеля нанясення атрыбутыкі -- вось і крыніца памылак :)

офлайн
    kong-en-ge Senior Member

3969

24 года на сайте
    пользователь #1296

Написать сообщение

3969
    # 29 февраля 2008 15:11

куда бежать и покупать актуальную и полную карту беларуси-минска?

У Хельсінкі. На землях БССР яшчэ 10 гадоў нічога расці не будзе.

• ForeverLive Junior Member
    офлайн
    ForeverLive Junior Member

42

21 год на сайте
    пользователь #19924

Написать сообщение

42
    # 29 февраля 2008 15:19
    Acid Zebra:

- появляется Kong En Ge и как обычно всех запугивает до-смерти, карту стирают проект закрывают без объяснения причин

Если ему удалось так запугать пионеров-энтузиастов, не имея никаких правовых возможностей для воздействия, то подумайте, что было бы, если б этим занялся госгеонадзор :lol:

• vic888 Senior MemberАвтор темы
    офлайн
    vic888 Senior Member Автор темы

2736

19 лет на сайте
    пользователь #72263

Написать сообщение

2736
    # 29 февраля 2008 15:20
    Yuriy Tsyhanok:

Ни одна частная компания никогда не получит лицензию на "Картографическую деятельность" даже на работу с картой маленькой деревни.

Тогда какая лицензия у Вашей конторы? На Вашем ресурсе (MAP.BY) Минск отображается. А Вы говорите деревня.

Чью картоснову Вы используете?

Спортсмены других стран помешали белорусским атлетам выиграть олимпиаду.
  • Putrach Senior Member
    офлайн
    Putrach Senior Member

3302

24 года на сайте
    пользователь #178

Написать сообщение

3302
    # 29 февраля 2008 15:30

а можно еще один вопрос к map.by? вы грамматические ошибки в заголовках рекламы перестали уже делать?

• vic888 Senior MemberАвтор темы
    офлайн
    vic888 Senior Member Автор темы

2736

19 лет на сайте
    пользователь #72263

Написать сообщение

2736
    # 29 февраля 2008 15:33
    Kong En Ge:

даказваць у агульным выпадку не буду, я не дзяржгеанагляд. Але -- дзеля агульнай адукацыі -- схема раскруткі пытання такая:

1. Узяцце тлумачэнняў адносна з'яўлення нейкіх складаных аб'ектаў (дзяржаўная мяжа, лес, рака).

1а. калі ідзе адсылка на іншыя крыніцы -- круцім праз пытанні капірайту;

1б. калі ідзе казка пра "сам хадзіў з GPS" -- бярэцца паказанне пра тое, кролькі часу складалася мапа, пасля чаго ідзе супастаўленне з колькасцю такіх аб'ектаў з улікам складанасці траплення на іх і версія сыпецца з-за яўнага несупадзення часу.

2. Доказ супадзення з канкрэтнай крыніцай -- традыцыйна для пытанняў аўтарскага права: па памылках, якія -- ў адрозненні ад рэальнасці -- магчыма перанесці толькі з раней зробленага матэрыялу.

А если я предоставлю бумагу от зарубежной фирмы, что они мне разрешают распространение их картосновы на территории РБ? В своей стране к ним нет претензий со стороны властей.

Тогда я могу карты распространять?

Спортсмены других стран помешали белорусским атлетам выиграть олимпиаду.
    офлайн
    kong-en-ge Senior Member

3969

24 года на сайте
    пользователь #1296

Написать сообщение

3969
    # 29 февраля 2008 15:36

А если я предоставлю бумагу от зарубежной фирмы, что они мне разрешают распространение их картосновы на территории РБ

Мне так падаецца, што гэты момант мы ўжо абмяркоўвалі: распаўсюд магчымы, але на кожную змену і кожную ўвозімую партыю ўсё роўна спатрэбіцца браць асобны дазвол тут.