Ответить
  • grover74 Senior MemberАвтор темы
    офлайн
    grover74 Senior Member Автор темы

1651

17 лет на сайте
    пользователь #136751

Написать сообщение

1651
    # 2 ноября 2009 12:47 Редактировалось grover74, 4 раз(а).

Для выбора лыж используйте каталог Onliner.by: catalog.onliner.by

По причине довольно серьезного похолодания решил завести данную ветку, тем более в поиске ничего похожего не нашел :)

Предлагаю тут обсуждать все, что касается беговых лыж

- выбор и обсуждение моделей
    - техника катания
    - места катания
    - технические вопросы ( парафины, крепления, одежда и пр.)
    - ...и прочая и прочая и прочая...

Расположение и описание лыжных трасс

• 2228078 Neophyte Poster
    офлайн
    2228078 Neophyte Poster

21

8 лет на сайте
    пользователь #2228078

Написать сообщение

21
    # 28 декабря 2018 15:34
    letsa:

По Веснянке ребята подскажите, стоит поехать помесить или что там?

Либо никто не поехал, либо не хотят говорить как все хорошо, чтобы народу много не приехало)))

• letsa Senior Member
    офлайн
    letsa Senior Member

11609

19 лет на сайте
    пользователь #64054

Написать сообщение

11609
    # 28 декабря 2018 15:50

:D аву... уважаемые... проснитесь... (сча чай допьют и отпишут)

lotos, total, comma, kroon
  • imbajin Neophyte Poster
    офлайн
    imbajin Neophyte Poster

23

12 лет на сайте
    пользователь #1115175

Написать сообщение

23
    # 28 декабря 2018 17:11

Хороший круг 2км, снег мокрый скольжение не очень

• vadzim_s Neophyte Poster
    офлайн
    vadzim_s Neophyte Poster

15

7 лет на сайте
    пользователь #2556536

Написать сообщение

15
    # 28 декабря 2018 19:01 Редактировалось vadzim_s, 2 раз(а).

Пакіну тут свой досвед, можа каму будзе цікава ці карысна.
    Мае параметры: 196 см, 105 кг.
    Яшчэ калі быў студэнтам і важыў каля 90 кг, набыў самыя танныя лыжы 200 см без насечкі, таксама самыя простыя лыжныя чаравікі (такія даюць у пракаце) ну і палкі пад свой рост. Кожны год я спрабаваў навучыцца ездзіць каньком. Кожны год гэта былі маральныя і фізічныя пакуты. Лыжы не ехалі, пры спробе каціцца на адной назе лыжа як быццам бы віхляла і прытарможвала рыўкамі, балелі ступні і галёнка. Пасля 1 км такіх пакут хацелася выплюнуць лёгкія і памерці (хаця з бегам ніякіх праблем не было на дыстанцыях да 18 км). Кожны раз прыходзілася сябе прымушаць, каб выйсці на лыжню, бо арганізм правіцівіўся ўсяму таму, што трэба будзе перажыць. Так прайшло 8 год. Былі зімы (напрыклад, мінулая), калі ўвогуле на лыжы не станавіўся, бо ведаў, што нічым добрым гэта не скончыцца. Былі зімы, калі выходзіў разоў 5, асаблівага прагрэсу не было, пляваў на гэта ўсё і ізноў хаваў лыжы.
    Гэтай зімой з першымі навінамі пра трасу ў Вяснянцы я пачаў шукаць новыя лыжы пад свае наедзеныя каля кампутара 105 кг. Купляць лыжы за 400+ даляраў не хацелася, бо мінулы досвед нікуды не падзеўся. Былі падазрэнні, што справа не ў лыжах, а ў лыжніку. Таксама хацелася памяняць лыжныя чаравікі на каньковыя па нармалёвым кошце. На хвалі розных відэа на ютубе і водгукаў на лыжных форумах, я пачаў цікавіцца лыжамі Tisa Race Cap для каньковага ходу. Праблема была ў тым, што ў Мінску не было 197 растоўкі. Сказалі, што могуць прывезці пад замову, таму я замовіў і стаў чакаць тыдзень.
    За гэты тыдзень набыў чаравікі Solomon Active Skate (старая мадэль, але гэта адзінае, што налезла) за ~160 р і мацаванні Solomon Pilot SNS. Тыдзень чакання Tisы амаль скончыўся, як выпадкова на барахолцы Onliner я ўбачыў, што прадаюцца Fischer RCS ScateCut Plus stiff 197 cm за 200 р. Мне пашчасціла, што іх не прадалі і ў той жа вечар я іх набыў.
    І ведаеце... пачалося новае жыццё. Я не мог чакаць і адразу пайшоў спрабаваць новыя лыжы, з новай для мяне сістэмай мацаванняў і новыя чаравікі. Снег у Вяснянцы быў вельмі жорсткі, лыжы кацілі як ніколі раней, уся напрацаваная на старых лыжах "тэхніка" раптам некуды знікла. Было такое адчуванне, што я стаю на лыжах упершыню. Калі я вырашыў пракаціцца па маленькім крузе і прыслухацца да адчуванняў, з'явілася адразу некалькі праблем: лыжы не слухаліся на жорсткай трасе, дзіка балелі ступні ў новых чаравіках, дзіка балела зпераду ад калена да ступні. Але вырашыў ператрываць. Дакаціўся да апошняга спуску і паехаў уніз. Новыя лыжы нясліся па цвёрдым снезе так, што я ледзь не запанікаваў ад хуткасці і ледзь упісаўся ў паварот. На гэтым маё знаёмства з лыжамі скончылася. Вырашыў прыйсці ў іншы дзень.
    Канешне ж, я пайшоў на лыжню адразу раніцай. Гэтым разам снег быў не такі жорсткі і катацца ўжо было лягчэй. Я паспрабаваў каціцца на адной назе і я быў проста шакаваны. Гэта было невядомае раней пачуццё. Калі лыжа не скача ў розныя бакі, не прытарможвае раптоўна і не праслізвае. Паспрабаваў штурхацца толькі нагамі і гэта таксама аказалася нашмат лягчэй, бо цяпер я мог выйсці на адну нагу, паднесці другую, зрабіць нармалёвы штуршок і выйсці на другую нагу каб ізноў нармалёва пакаціцца. Раней пра такое цяжка было марыць, прыходзілася перавальвацца з лыжы на лыжу, бо лыжы проста не ехалі. Так у другі дзень я проста кайфаваў ад таго, як упэўнена можна каціцца на адной лыжы.
    Адчуваючы адказнасць перад мінулым гаспадаром, які збярог паверхню лыж у вельмі добрым стане, я аддаў лыжы каб нанеслі базавы парафін і тэмпературны на, прыблізна, -5 - 0 градусаў. Я думаў, што ўсе ступені радасці ад новых лыж я ўжо адчуў, але сёння я атрымаў яшчэ большае задавальненне. Лыжы паехалі яшчэ лепей, вяснянскія пад'ёмчыкі перасталі быць праблемай, бо ў большасць з іх цяпер можна заехаць амаль да канца па інэрцыі. Я стаў адчуваць, калі еду хуткім для сябе рытме, а калі адпачываю і еду проста для задавальнення (раней заўсёды пыхцеў/пацеў/упіраўся). Ногі паступова прызвычаліся да новых чаравік, нічога не баліць, кілаграмы папаўзлі ўніз (105->102), у галаве толькі добрыя эмоцыі і чаканне, калі ў наступны раз атрымаецца выйсці з лыжамі на трасу.
    Прабачце за шмат літар, усім прыемных эмоцый ад лыж і да сустрэчы на снезе.

• aleksall Diablo Club
    офлайн
    aleksall Diablo Club

10840

17 лет на сайте
    пользователь #141783

Написать сообщение

10840
    # 28 декабря 2018 19:28

Вот это стена да еще и на роднай мове :D

Добавлено спустя 2 минуты 4 секунды

Мораль: кататься, бегать, ездить, прыгать и тому подобное надо делать в/на хороших, дорогих вещах ;)

• Неизвестный кот Junior Member
    офлайн
    Неизвестный кот Junior Member

60

15 лет на сайте
    пользователь #302480

60
    # 28 декабря 2018 20:34 Редактировалось Неизвестный кот, 1 раз.

Об освещении на заячьей поляне не знаю

• GKing Member
    офлайн
    GKing Member

331

14 лет на сайте
    пользователь #536225

Написать сообщение

331
    # 28 декабря 2018 20:52

2556536, удачи, делитесь успехами :super:

• registered-blr Member
    офлайн
    registered-blr Member

137

14 лет на сайте
    пользователь #418154

Написать сообщение

137
    # 28 декабря 2018 22:32 Редактировалось registered-blr, 1 раз.

все замечательно на веснянке, даже неожиданно так.
    льда не заметил, минимальная каша на подъемах. может к завтрашнему вечеру будет похуже но не факт

Добавлено спустя 10 минут 53 секунды

2556536:

Лыжы паехалі яшчэ лепей, вяснянскія пад'ёмчыкі перасталі быць праблемай, бо ў большасць з іх цяпер можна заехаць амаль да канца па інэрцыі. Я стаў адчуваць, калі еду хуткім для сябе рытме, а калі адпачываю і еду проста для задавальнення (раней заўсёды пыхцеў/пацеў/упіраўся). Ногі паступова прызвычаліся да новых чаравік, нічога не баліць, кілаграмы папаўзлі ўніз (105->102), у галаве толькі добрыя эмоцыі і чаканне, калі ў наступны раз атрымаецца выйсці з лыжамі на трасу.
    Прабачце за шмат літар, усім прыемных эмоцый ад лыж і да сустрэчы на снезе.

найбольш вераятна, што годы трэнировак не прайшли дарма и проста у гэтую зиму атрымалася злавиць якийсци момант у тэхнике руху, яки дау магчымасць з большай легкасцю и з большай эффектыунасцю ехаць

• FEDOROV79 Senior Member
    офлайн
    FEDOROV79 Senior Member

2251

16 лет на сайте
    пользователь #168514

Написать сообщение

2251
    # 28 декабря 2018 23:30
    letsa:

Вчера ночью было огонь, тоже думал будет каша, трасс жёсткая, скольжение отличное. сегодня не ходил)

• frank799 Member
    офлайн
    frank799 Member

492

16 лет на сайте
    пользователь #230619

Написать сообщение

492
    # 29 декабря 2018 03:08

2556536, добры расповяд. Але хацелася б зауважыць, што раней тут і ня толькі тут было шмат абмеркаванняу падцверджаных на практыцы аб тым, што добры спартовы інвентар ( ірты, вопратка, абутак і нават шкарпэткі) дазваляюць аматарам зімовых прыгод і практыкаванняу пад час сваей любімай дзейнасці адчуваць сябе максімальна файна і звесці да мінімуму негатыуныя пакуты і разнастайныя нечаканасці пад час карыстання гэтым інвентаром па вызначэнні.
    Раней бало магчыма на чалавека з вагой 100 кг. знайсці сабе неблагія ірты толькі сярад прапаноу з шэрагу ТОП. Тіса не была зусім дровамі, але нават мне з маімі 70 кг. было неяк знайсці падыходзячую пару ( занадта мяккія). і так сама сярод ТОПа наадварот пад мой рост (193) у крамах часцей за усе пападаліся занадта жорсткія ірты. Самы распаусюджаны параметр сярод ТОПа з крамы гэта 192/80. (але есць і на 60 і на 100 кг.).
    У апошнія некалькі гадоу вядучыя вытворцы пачалі вырабляць добрыя няТОПавыя ірты пад шырокае кола даволі зарыентаваных спажыуцом з улікам таго, што яны не прафесійныя спартоуцы, маюць ня больш 8 гадзін трэніровак у тыдзень, таму важаць як правіла 85-120кг., але валодаюць тэорыяй, грошамі і патрабаваннямі у большай ступені чым тэхнікай, АФП і практычнымі аб'емамі трэніровак.
    Гэтак я 2 тыдні таму шукау сабе па крамах дастаткова танныя ірты неблагой якасці на першы снег па непадрахтаванай трасе ля хаты класіку. Сярод саламону рс небыло нічога меньш 90 кг. Знайшоу фішэр рцр 2015 года.
    Тое ж самае чую ад людзей на фінскай мове, але слова у слова ня стану перапісваць, бо paljon kirjaimia (зашмат літарау).

Добавлено спустя 45 минут 19 секунд

Яшчэ трэба тадаць, што усе гэтыя неблагія 2-3 з верху сучасныя ірты вельмі універсальныя і камфортныя для патрабаванняу сярэдняга спажыуца. Але ва умовах сур'езных спаборніцтвау яны не канкурэнтназдольныя у параунанні з ТОПам амаль што зауседы. Найлепшыя умовы для массавага інвентару гэта t*ад 0 да -5 ступеняу і вільготнасць да 75 адцоткау, так сама як і для ТОПа, але па за гэтымі умовамі любы ТОП (марозны у цяпло ці то цеплы у мароз) часцей за усе будзе працаваць лепей, ня кажучы ужо пра ТОП у сваіх умовах. Хіба што стан трасы можа больш- меньш уплываць, але зараз усе вытворцы арыентуюццы на падрыхтаваныя трасы. Таму на форс мажор у выглядзе леда ці кашы усе ж такі яуная перавага будзе за спецыфічным ТОПам пад гэці канкрэтныя умовы. Ну і канешне больш за усе варта улічваць фактар падрыхтоукі карыстальніка інвентару.

• vadzim_s Neophyte Poster
    офлайн
    vadzim_s Neophyte Poster

15

7 лет на сайте
    пользователь #2556536

Написать сообщение

15
    # 29 декабря 2018 10:42
    GKing:

2556536, удачи, делитесь успехами :super:

Дзякуй. Але я ўжо падзяліўся))) Галоўны поспех - гэта тое, што цяпер на лыжню хочацца проста дзеля задавальнення, а не таму што "збярыся ануча".

frank799, так сапраўды, ужо шмат сказана пераказана пра добры інвентар, але ведаеце... заўсёды калі нешта пачынаеш, не ведаеш, як яно пойдзе, праскоквае дрэнная думка "ну на танным інвентары навучуся, а потым куплю добры".

• letsa Senior Member
    офлайн
    letsa Senior Member

11609

19 лет на сайте
    пользователь #64054

Написать сообщение

11609
    # 29 декабря 2018 16:49 Редактировалось letsa, 3 раз(а).

:o хлопцы на роднай мове размауляюць... цудоуна...
    цikaва frank799, пiшаш пра пошукi лыж у Расii?
    па вопыту сваix пошукау на вагу 95-105 кг адкажу так - у нашай краiне нешта i магло знайсцiся, але толькi ужыванае, новага не ТОП не знаходзiу, максiмальна бачыу на вагу 85-90 кг

Добавлено спустя 15 секунд

aleksall:

Вот это стена да еще и на роднай мове

:D шыкардзяцiна?

Добавлено спустя 3 минуты 37 секунд

FEDOROV79:

letsa:

Вчера ночью было огонь, тоже думал будет каша, трасс жёсткая, скольжение отличное. сегодня не ходил)

падскажыце калi ласка часовы iнтэрвал, i цi магчыма катацца з налобным лiхтаром апасля 23 гадзiн? :D

• anton064 Member
    офлайн
    anton064 Member

172

12 лет на сайте
    пользователь #964972

Написать сообщение

172
    # 29 декабря 2018 19:02
    letsa:

падскажыце калi ласка часовы iнтэрвал, i цi магчыма катацца з налобным лiхтаром апасля 23 гадзiн? :D

После 23.00 можно и без фонаря, после выключения освещения на трассе за несколько секунд привыкаешь, трасса вполне читаема, особенно рядом с велодорожкой.

Пока мы жалуемся на жизнь, она проходит.
  • letsa Senior Member
    офлайн
    letsa Senior Member

11609

19 лет на сайте
    пользователь #64054

Написать сообщение

11609
    # 29 декабря 2018 21:54

anton064, вот так мы с тестем новогрудскую биатлонку катали часа полтора... Видимо уже растаяла... )))

• frank799 Member
    офлайн
    frank799 Member

492

16 лет на сайте
    пользователь #230619

Написать сообщение

492
    # 30 декабря 2018 03:40

letsa, маю на увазе тэндэнцыю у фінскіх крамах на інвентар сезону 2018/19- справа у тым што я зараз там знаходжуся.

• letsa Senior Member
    офлайн
    letsa Senior Member

11609

19 лет на сайте
    пользователь #64054

Написать сообщение

11609
    # 30 декабря 2018 09:53

frank799, :super:

• lutikis Junior Member
    офлайн
    lutikis Junior Member

61

13 лет на сайте
    пользователь #681511

Написать сообщение

61
    # 30 декабря 2018 16:33

Здравствуйте! Если кто был в Дражне, отпишитесь стоит ли ехать, пожалуйста.

• ElectronicX Neophyte Poster
    офлайн
    ElectronicX Neophyte Poster

19

10 лет на сайте
    пользователь #1760116

Написать сообщение

19
    # 1 января 2019 23:45
    lutikis:

Здравствуйте! Если кто был в Дражне, отпишитесь стоит ли ехать, пожалуйста.

В Дражне пушек никогда не было и специально трассу не готовили. Следовательно, что делается за окном, то и в Дражне. Кроме лыжников там люди любят выгуливать собак, бегают, скандинавской ходьбой занимаются, мамаши с колясками.

• 43910 Member
    офлайн
    43910 Member

358

20 лет на сайте
    пользователь #43910

Написать сообщение

358
    # 2 января 2019 13:32
    ElectronicX:

В Дражне пушек никогда не было и специально трассу не готовили.

Мне показалось что в прошлом году трассу готовили. Конечно, не ратраком вельветом, но трассса была уплотнена и почищена. Возможно, силами любителей.

• Stimpack Member
    офлайн
    Stimpack Member

117

15 лет на сайте
    пользователь #295302

Написать сообщение

117
    # 2 января 2019 14:01

Да, трассу кстати иногда готовят, но нужно дождаться снега - место отличное. Мамаши с колясками ладно, там и машину встретить не редкость, уверенно идущую по лыжне.