Сябры мае усім начное прывітанне. Даўно яне дадаваў бутэлек. Працягваецца піўная тэма . Не так даўно стаў уладальнікам вось такой бутэлькі .

Праўда, яе я, на жаль, не дастаў з зямлі асабіста .За ёй мне давялося з'ездзіць ўсяго на іншы канец горада . З аптэкі забраў піўную бутэльку .

Тыя, хто ў тэме шкла думаю не будуць моцна здзіўлены.Настолькі ў ёй усё стандартна .Форма ,колер ,спосаб запакоўкi .Усё гэта мы ўжо бачылі тысячу разоў.

На жаль бутэлькі з аб'ёмнымі малюнкамі сустракаюцца не так часта як хацелася б. Але і ў гэтым шкле можна знайсці якія-небудзь цiкавосткi . Хоць літары не зусiм рэльефны ,я б сказаў мала выразныя ,шрыфт цікавы .

Нейкае падабенства гатычнага напісання .

Гляджу я цяпер усё носяць каляскамі грыбы ,вось і я вырашыў адправіцца на ціхае паляванне прыхапіўшы з сабой бутэлечку .

Аднак не гарачыльнага а як вы зразумелі старадаўнюю. Сказаць што грыбоў шмат -нічога не сказаць . Страшна шмат .Прычым баравікоў ,ды маладзенькіх. Увогуле ў тым паходзе на тэрыторыю "савецкага канцлагера"застаўся час і на бутэлькі

.Вось як та так. Пакуль цягаўся па перагарожанаму драцянымі загародамі часоў саўка лесе, сустрэў грыбніка які падумаў што я стаўлю бутэльку каб па ёй пастраляць)))))).

Папярэдзіў мяне куды шмаляць не трэба, таму што там людзі табунамі ходзяць. Наўрад ці яму ў галаву прыйшла думка, што я буду яе фатаграфаваць .

А так жа навошта я гэта буду рабіць.Мяне заўсёды такое забаўляе .Думаю ,вось жывуць жа людзі і думаюць, што ўсё пераспрабавалі і ўсё ведаюць)))). не тут та было .Калекцыянеры шкла разрываюць шаблон мыслення )))))))

Калі караценька пра гісторыю брэнда то можна сцвярджаць што заснаваны бровар 1 мая 1854 года.

У назве, як можна здагадацца, прозвішча заснавальніка -Ёгана Шлегеля .Моцны бровар .Праіснаваў аж да нашых дзён.Не увесь праўда час як бровар Найбольшую шкода ды ўрон ёй быў нанесены хіба пад час другой сусветнай вайны . Але ўжо ў 1956 годзе ва ўсю варылася піва . У 1983 годзе існаванне прадпрыемства як бровара было скончана. Зямельны ўчастак быў прададзены інвестару . Ва ўласнасць перайшлі напалову разбураныя будынкі .Усё роўна як архітэктурны аб'ект працягнула існаванне броварнае прадпрыемства ў мінулым. Там размясцілася арт прастора «Шлегель-Хаўс».

Стыль "лофт" вельмі папулярны . Некаторы час таму сцены аголеныя пасля абвалу тынкоўкі сталі называцца "лофт зонамі" і "арт студыямі" .Хоць гэта не дрэнны стартап для пачаткоўцаў музыкаў і проста творчых асоб у пошуку шляхоў да самарэалізацыі . Яшчэ б ,пад гістарычнымі скляпеннямі бачыушымi некалькі войнаў ,напэўна натхненне мацней накатвае ))))))).Такім чынам, у першапачатковым выглядзе завод не захаваўся, але захаваўся выдатны лагатып .Які таксама стаў таварам. Яго набылі два бізнэсмэна .А калi ёсць лагатып то чаму б не паспрабаваць вярнуць былую славу на лаўрах старадаўняга завода з гісторыяй .У выніку пад лагатыпам з малаткамі выйшла новае піва.Варылі яго на прыватных броварах "Schwelm" , "Гиссен па замове".

Уласна гэта было звычайнае піва пад выкупленых брэндам ,нічога агульнага не мае з папярэднім уладальнікам знака з малаткамі. Як кажуць -"нешта пайшло ня так".

У 2014 годзе icнаванне было завершана . Але засталiся артэфакты часоў магутнасцi .напрылад гэтая бутэлька ў тым лiку .