как-то в детстве, с дуру, в шатун опеля командора из люминьки вкладыш делали, хватало на км 5 ))
как-то в детстве, с дуру, в шатун опеля командора из люминьки вкладыш делали, хватало на км 5 ))
Вадимко:купи подходящего размера, а то скоро раме может присниться зверек
Плюсану! Томсон Мастерпис сама то будет.
Вадимко:DeadMetaler, и эта штука останется там навсегда?
Не, можна дастаць і новы ліст потым выразаць і засунуць.
Хачу дадаць, што я так кампенсаваў мікралюфт правільнага падсядзела для сваёй рамы (27,2 мм), а не, напрыклад, 30,2 мм падгяняў пад 30,6 мм.
DeadMetaler, тады зразумела чаму адбылося
Што не характэрна, рама трэснула на па шве, а проста на чыстым метале.
бажаю цікавих експериментів!
офлайн
SPY.home28
Senior Member
|
|
9893 |
8 лет на сайте Город:
|
офлайн
SPY.home28
Senior Member
|
|
9893 |
8 лет на сайте Город:
|
val.k:А конец подседела случайно не в районе трещины?
Думаю, будет достаточно, чтобы там был край жестянки
SPY.home28:Думаю, будет достаточно, чтобы там был край жестянки
Так вот и интересно - это край жестянки или край подседела
val.k:А конец подседела случайно не в районе трещины?
Не, падсядзел быў раме міліметраў на 250 прыблізна.
Наконт ліста металу з піўной бляшанкі вакол падсядзла.
Я такое рабіў, бо ад падсядзела быў трэск у месцы кантакту падсядзела з рамай. Гэта агульная балячка многіх велікаў. Ужо і сябрам і кліентам у нашай майстэрні гэта дыягныставаў не раз.
Дастаеш падсядзел, праціраеш, але гэта не на доўга дапамагае.
І для сябе, каб зусім без люфтаў паставіць падсядзел, абкруціў палоскай бляшанкі. Плюс мажацца змазкай, каб пара алюміній+алюміній не трашчала, а частка падсядзела пад падсядзельным хамутом мажацца змазкай з абразівам(як для карбонавых кампанентаў), каб падсядзел не прасядаў. Во так я ціха ездзіў не адзін месяц і забыў пра шум.
Вадимко:DeadMetaler, тады зразумела чаму адбылося
Такое адбылося, бо на раме не прадумалі наварыць узмацненне, як на фота.
Што не дзіўна, бо рама каталожная, ніякіх там інжынерных задум і тэхналогій модных няма.
Каму цікава, то маса рамы Rocco 960 19'' (2019 г.)=2,21 кг. Ні батынгаў там, ніфіга.
Проста пры эксплуатацыі з часам паламалася рама. Гэта была звычайная эксплуатацыя, ніякіх аварый з падсядзелам звязаных. Многа гравійных дарог, асфальт не люблю.
Я не езджу як мех бульбы на сядле, я прыўстаю, і ўсё такое. Але за два гады, пры масе райдара 90-95 кг, ляснула рама пры заяўленым допуску ў 110 кг.
Агулам накатаў ну можа 10-15 тыс км. Раму ўжо замяніў па гарантыі.
DeadMetaler:Такое адбылося, бо на раме не прадумалі наварыць узмацненне, як на фота.
Этой косынки и на многих топовых рамах нет, не показатель совершенно.
Если у вас подседел сильно люфтил в раме, то именно от этого она и сломалась.
HeartBeat:DeadMetaler:Такое адбылося, бо на раме не прадумалі наварыць узмацненне, як на фота.
Этой косынки и на многих топовых рамах нет, не показатель совершенно.
Если у вас подседел сильно люфтил в раме, то именно от этого она и сломалась.
Не люфціў. Можаце на сваім веліку паспрабаваць падсунуць такі ліст. Ён 0,2 мм, наколькі памятаю. 70%, што і ў вас яно ўсё залезе. Рэдкая рама і падсядзел падганяюцца адно пад другое. Раму робяць у мінус, каб падсядзел 100% зайшоў, а з падсядзеламі бывае перастрахоўваюцца ў мінус, каб яны ў раму пад свой памер лёгка зайшлі.
У выніку маем МІКРАлюфт. Дый нават калі там нармальны люфт. Не бачу логікі, што гэта правакуе злом на раме. Ламаецца ад нагрузкі, а не ад люфта.
Ну нават калі разглядаць люфт як прычыну, то гэта заводскі брак. З падсядзелам 27,2 мм цяжка пераблытаць дыяметр, калі сказаць, што можна купіць не той і паставіць яго. Гэта не 30,2, 30,4 і 30,6 мм, што прадаюцца ў адным магазіне, і глядзі не зблытай.
Я згодны, што тая касынка нічога не паказвае. Я хацеў сказаць, што было б добра, каб яе там прыварылі. Лепш чым нічога.
Адсутнасць яе можа гаварыць:
1. што статыстычна рамы рэдка там ламаюцца, таму завод ніякую касынку не ставіць
2. рамы ламаюцца, але да завода зваротная сувязь не даходзіць
3. рамы ламаюцца, але ў завода каталожная рама, якую яны дашліфоўваць не збіраюцца
Гэта толькі мае думкі. Я не інжынер LTD.. Калі такія ёсць наогул
офлайн
SPY.home28
Senior Member
|
|
9893 |
8 лет на сайте Город:
|
DeadMetaler:30,2, 30,4 і 30,6
Таких не бывает
DeadMetaler:Ламаецца ад нагрузкі, а не ад люфта
Ломается от распределения нагрузки по двум точкам, когда вся приложенная вами нагрузка (перпендикулярная подседелу ее составляющая) прикладывается не в центрах половин совмещенных частей подседельной и подседела, а в крайних точках, т.е. с максимально возможным удалением (рычагом)
DeadMetaler:Не люфціў. Можаце на сваім веліку паспрабаваць падсунуць такі ліст. Ён 0,2 мм, наколькі памятаю. 70%, што і ў вас яно ўсё залезе
конечно не залезет. даже полоска пару см.
DeadMetaler:Я не інжынер
ага
большой люфт, верх зажат хомутом, туды-сюды, туды-сюды, когда люминька превысила положенное ей от природы число циклов, она лопнула. точка. расходитесь
DeadMetaler, подседел опирается по ширине всей стенки и если приходится до одури зажимать хомут, чтобы он не проваливался - это плохо
брендовые изделия подходят друг другу... а у китайцев трешак в основном с размерами
Gravity 50 брал в 2015. Очень достойная линейка велосипедов. Неплохой баланс рамы. Амортизаторы до сих пор без обслуживания отлично работают. Ездил с лестниц, по ступенькам, на дистанции между городами(100км).
Не понимаю людей, которые покупают самый дешевый из самых дешевых rocco, а потом жалуются что в экстримальных условиях подвел. Дешевые rocco правильно было бы сравнивать в ценовом сегменте с порошковыми ноунеймами.
vittoo73:большой люфт, верх зажат хомутом, туды-сюды, туды-сюды, когда люминька превысила положенное ей от природы число циклов, она лопнула. точка. расходитесь
«Большой» гэта колькі? Я ж не разглядаю 1-5 мм люфты. Чым больш падсядзел зойдзе ў трубу рамы, тым на меншы градус будзе ён рухацца як рычаг. «Туды-сюды» гэта куды? На падсядзел прыкладаецца сіла толькі ў адзін бок.
Раскажыце мне, мо схематычна пакажыце, як ад звычайнага люфта ( 0,5 мм) у падсядзельнай трубе ламаецца рама. Якая сіла куды дзейнічае, як на тое ўплывае сам люфт, што ў выніку рама лопаецца?
Я бачу так, што ёсць там люфцік ці не, а рама лопне ўсё роўна, калі ад нагрузкі той рэсурс рамы скончыўся. І люфт прычынай не будзе.
vittoo73:конечно не залезет. даже полоска пару см.
Значыць у вас падагналі добра. Я сабраў не адзін велік і бачыў такія, дзе падсядзел нават цяжка заходзіў.
DeadMetaler:Раскажыце мне, мо схематычна пакажыце, як ад звычайнага люфта ( 0,5 мм) у падсядзельнай трубе ламаецца рама. Якая сіла куды дзейнічае, як на тое ўплывае сам люфт, што ў выніку рама лопаецца?
Воткните в раму подседел меньшего диаметра и сами увидите.
Во-первых, нагрузка будет приходиться на меньшую площадь контакта.
Во-вторых, он будет болтаться и создавать ударную нагрузку.
HeartBeat:Воткните в раму подседел меньшего диаметра и сами увидите.
Дык мы пра якія памеры разважаем? Рама 28,6 мм, а падсядзел 27,2 мм? Канешне гэта люфцішча. Канешне там можа быць і ўдарная нагрузка тады. І тое не ўпэўнены, бо разок сядзеш на сядло, штыр можа прылегчы адным бокам у кантакт да рамы сваім ніжнім канцом, і больш не рухацца, а далей толькі гнуцца. У тэорыі і карбонавы падсядзел хутчэй раму зломіць, бо карбон гнецца лепш за алюміній, і сваім рычагом дугой будзе старацца гнуць падсядзельную трубу рамы.
vittoo73:20р. с уважением
Прасцей за ўсё так.
DeadMetaler:Рама 28,6 мм, а падсядзел 27,2 мм?
Давайте актуальными размерами оперировать. Подседел 27.2 в раме 31.6 вероятно на первой же колдобине раму сломает.
У вас разница была меньше поэтому и ломалось оно долго.
Но никаких консервных банок при нормальном соответствии размеров подсовывать точно не требуется.