AutVit:
Разам з тым, у Еўропе амаль кожная дзяржава мае сваю дзяржаўную мову і памер насельніцтва шмат меншы, чем у Беларусі.
Няўжо і чэхі, і славакі, і славенцы, і грэкі, і македонцы, і албанцы і іншыя еўрапейскія народы лічаць, што яны захавалі мову і не адмаўляюцца на карысць іншай дзеля самазадавальнення?)) А іх 100 гадоў таму не было на мапах свету. Як і мы ўваходзілі ў склад імперый, якія не імкнуліся падтрымліваць нацыяльныя мовы народаў нетытульных.
Хм. На карте мира 100 лет назад прекрасно была Греция, Болгария, Сербия, Швейцария и т.д. Венгрия была частью Австро-Венгрии, Румыния уже была и так далее. Что-то не то у Вас, сударь, с познаниями.
AutVit:
Я лічу, што гэта вялікі поспех для такой аперацыі як стварэнне савецкага чалавека.
МОжна бясконца спрачацца, аднак 100 гадоў таму насельніцтва сучаснай Беларусі не было суцэльна расійскамоўным, як цяпер.
Другая справа, што сучаснаму чалавеку заўсёды складана прызнацца, што яго мова - гэта вынік штучнай моўнай палітыкі. ТАму да апошняга і будзем слухаць вашы ганаровыя песні праз абсалютную большасць)
Ваше "я считаю" имеет нулевую ценность. Принудительно белмову разумные люди использовать не будут, а добровольно нет вообще никакого смысла, провал белорусизации начала 90-х годов прошлого века ярко это показал, как показали результаты референдума реально отношение людей к насильственно навязываемой мове.
Кстати говоря, в 20-х годах прошлого века реакция была столько же резкая, жаль, что AutVit так и не показал разрекламированные документы с сайта нацархива РБ, а я ему и ссылочку на архив дал.