vittkoff:
Наши электрички серии ЭР9, когда только пришли из Риги, были в самом начале оборудованы объявлениями остановок на русском языке. Тут же посыпались жалобы от некоторых индивидуумов, и оповещение сменили на белорусский. Вот вам и факт искусственной поддержки языка. Тысячам пассажиров было нормальным объявление на русском, но нашлись единицы "белорусов".
Пасля таго пратэсты былі ад расейскамоўных наконт абвяшчэння прыпынкаў на беларускай?
Не? У чым тады праблема, апроч той, што ваша кантора, заказваючы электрычкі з Рыгі, не прадугледзіла гэтага?
Былі? Чаму не задаволілі? Тэарэтычна калі "тысячам пассажиров было нормальным объявление на русском", то мусілі быць хоць бы сотні заяў супраць такіх новаўвядзеннях. Ці ў вас на БЧ сабраліся ў кіраўніцтве "азвярэўшыя нацыяналісты"?
Дык дзе тут "падтрымка", апроч папраўлення ўласнага касяка канторы?
Добавлено спустя 1 минута 2 секунды
vittkoff:
А также что 25% комментариев на онлайнере на белорусском языке, да?
Эээээ.... А дзе я такое гаварыў?
Добавлено спустя 3 минуты 54 секунды
vittkoff:
Вы хотите сказать, что белорусы только на форумах по-русски пишут, а в быту - 25% на белорусском шпарят? К чему такая конспирация?
Прычым тут канспірацыя? Тут жа ўжо чумадан людзей адмеціліся, што яны не разумеюць па-беларуску. Адсюль вынікае простае пытаннечка: на якой мове з імі размаўляць? Няўжо на суахілі, англійскай ці эсперанта?
Вы як дзіцё малое, шчыра кажучы. Я тут і па-расейску пішу, і па-беларуску - ды за тое, што я пішу (ці гавару) на расейскай, адмовіце мне ў беларускамоўнасці?