zvz, а разве кальций растворяется в воде? По крайней мере, если его просто пить, то он не усваивается просто так...
zvz, а разве кальций растворяется в воде? По крайней мере, если его просто пить, то он не усваивается просто так...
Яшчэ прыкупіў сабе угнаеньне мікраэлементнае. Дагэтуль ужываў "Белвіто", але аказваецца там многа фасфатаў...
Гэтае называецца "Вітамар", нажаль складу няма, але я сазваніўся з вытворцам, нажаль патрэбнага чалавека не было, заўтра пасьля 10 пазваню, адпішуся.
Вопрос - у меня 2 взрослых мраморных гурами (около2,5-3 лет). Оба похоже самцы. Здоровые такие. Если им купить одну самку - драться будут? Один другого не загрызет из-за самки? Пока между собой они ладят..
Edelveys2, это я знаю. Но это он так организмом усваивается. А травой как, тоже д3 нужен, или достаточно просто растворить в воде? Точнее, даже не для усвоения травой, а для улиток или креветок, если вода мягкая? (Чисто теоретически, в Минске вода - ого-го какая жесткая)
Ой, все пропустила, я сегодня целый день в Светилкине лампами тарилась, сча буду свет приспосабливать в большом аквасе, насчет встречи в Русалке, если в пятницу то в 19-19.15 только смогу,
zvz, Что случилось на Абе, ты совсем зол?
ang2033, Т5 набрала или Т8?
Жаль, не знал что поедешь. Так бы заказал кое-что.

shpilka:zvz, а разве кальций растворяется в воде? По крайней мере, если его просто пить, то он не усваивается просто так...
У тым-та ўся і справа, што сам не распушчаецца. Пакуль ён у форме нітрата, то распушчаецца, але калі расьліна паглыне кіслотны радыкал NO3-, то іён кальцыя Са2+ "сядзе" на расьлінку непрыгожым крэйдавым (меловым) налётам СаСО3. Вуглекіслату ён сабе знойдзе. Гэтая ці іншая аналагічная рэакцыя будзе мець прыярытэт якраз з-за выпадзеньня асадку. Магчыма, аднак, что пры дадаваньні газіроўкі да гэтага ўгнаеньня (перад заліўкай у аквас) кальцый ітак пазбавіцца ад NO3 на карысьць H20+CO2 з выпадзеньнем у асадак тойжа крэйды (якую ў аквас зьліваць зусім не неабходна). Але кіслотнасьць гэтага раствору пойдзе ў зашкал, бо свабоднай акажацца азотная кіслата...
Edelveys2:Кальций усваивается только вместе с витамином д3.
Дарэчы раствор "Цяплічны" добра падыйшоў бы для павышэньня жорскасьці вады. Толькі хто будзе пад'ядаць азот і калій? У вас жа акварыўм без расьлін?
ang2033:zvz, Что случилось на Абе, ты совсем зол?
Не, я добр. ![]()
Пачуцьці супярэчлівыя, думаю, нешта падобнае адчуваюць людзі пасьля разводу (сям'і). Падрабязьней пры сустрэчы.
Анжэліка, глянь, каліласка, форум і навіны групы на аднакласьніках.
alexgavr:Вопрос - у меня 2 взрослых мраморных гурами (около2,5-3 лет). Оба похоже самцы. Здоровые такие. Если им купить одну самку - драться будут? Один другого не загрызет из-за самки? Пока между собой они ладят..
Дык тут жа нядаўна нехта скардзіўся, што ў яго (яе) дзьве самкі. Памяняйцеся! Гл. ст. №17 (Ксана).
shpilka:zvz, ой, как все сложно
Но хоть понятно почти все, и то хорошо
Я вось толькі ня памятаю ці адпусьціць моцная азотная кіслата кальцый слабай вугальнай. Што там большую ролю грае электраадмоўнасьць ці выпадзеньне ў асадак?..
NightMare, Докладываю, купила 2 лампы Т5 по 54ватта Гролюкс +Аквастар+к ним гермопатроны+эпра. Еще одну дейлистар Т8 на 36ватт+светильник. Короче в сотку чуть вложилась, даже сбросил мне на заказе 18 тыс.
ang2033:лампы Т5 по 54ватта Гролюкс +Аквастар+к ним гермопатроны+эпра.
Ого, гэта якой жа даўжыні? Гролюкс - на пярэдні стан будзеш ставіць? А ў цябе хіба вялікі аквас з расьлінамі?
zvz:Ніхто не сустракаў у магазах ці на рынку Sera mineral salt? А можа ў каго ёсьць?
Есть на Жданах у Валерия, который торгует еще мангровыми корягами. Если надо, найду телефон, можно будет позвонить и узнать заранее.
zvz:Можна, але тады будзе нецікава артыкул чытаць. Як дзейнічаць, я апісаў. А пытаньні "чаму?" "як працуе?" "які механізм?" могуць пацярпець. Ці не?
Не ![]()
Но, видимо, придется ждать и с нетерпением. Статья будет весьма востребована. Про нежелательность гро-люксов в многоярусной композиции впервый раз слышу
А я тут как раз собираюсь ставить Т5 gro-lux, ждунимагу когда привезут. У Светилкина, кста, доставка теперь есть (раньше была только при заказе от 300 тбр).
bad_I:Про нежелательность гро-люксов в многоярусной композиции впервый раз слышу
А я тут как раз собираюсь ставить Т5 gro-lux, ждунимагу когда привезут.
Не, магчыма, Вы (ці на "ты" можна?) не так зразумелі. Не зусім у аквасах са шматяруснымі кампазіцыямі, а менавіта над гэтымі кампазіцыямі. На пярэднім плане, дзе адзін толькі ніжні ярус іх ужываньне апраўдана. А, вось, на заднім - не, лепш якую-небудзь несьпецыялізаваную паставіць.
zvz, Виталий, Т5 длина 1150см, а дейлистар 1200см, а сам аквас длина 1м40! Но там уже стоят две лампы аквагло и коралстар.