офлайн
denis.bortko
Senior Member
Автор темы
|
|
1018 |
10 лет на сайте Город:
|
офлайн
ivansamii2012
Senior Member
|
|
3376 |
12 лет на сайте Город:
|
офлайн
Zolnierz_Wolnosci
Member
|
|
422 |
10 лет на сайте Город:
|
ivansamii2012:Фільм я глядзеў, але мне цікава, што людзі думаюць і скажуць свае меркаванні... Катынь для палякаў балючыя тэма, як Курапаты для нас..
глядзеў даследаванні чалавека, і ён гаворыць, што забівалі палякаў немцы ў 1941 годзе, бо навошта ім было столькі ваенапалонных
Ну вось, пане Іване чытае артыкулы расійскіх шавіністаў, ну можа яшчэ якіх нашых мясцовых "ідыялагічна падкаваных" гісторыкаў. Я так сама чытаў штось падобнае, памятаю, але пасьля прачыту мне сківіцы крывіла. Прапанова абсондзіць гэту тэму тут, як я разумею сярод палякаў, ці сьвядомых літвінаў-беларусаў не мае сэнсу, бо праўдзівы паляк (а лічу, што і беларус-літвін) абяляць сталінскі рэжым і тыя часы ні ў якім разе не будзе, асабліва ставіць пад сумненьне факт чырвонай збродні польскіх жаўнераў ў Катыні. Гэта мае сэнс на якім другім рэсурсе, альбо калі выказаць здагадку, што сярод нас яшчэ ёсьць людзі, якія не пазбавіліся чырвонай ці бальшавіцкай заразы. А можа тут такія і ёсьць? За другіх гаварыць не буду, але гэта мяне гэта мартвіць, бо ў нашым паньстве такіх вялікая колькасьць, нават і не сталых людзей. Я тут паглядзеў апытанку на вуліцы мінчцукой на тэмат палітычны - гэта жах!
офлайн
ivansamii2012
Senior Member
|
|
3376 |
12 лет на сайте Город:
|
Zolnierz_Wolnosci:ivansamii2012:Фільм я глядзеў, але мне цікава, што людзі думаюць і скажуць свае меркаванні... Катынь для палякаў балючыя тэма, як Курапаты для нас..
глядзеў даследаванні чалавека, і ён гаворыць, што забівалі палякаў немцы ў 1941 годзе, бо навошта ім было столькі ваенапалонныхНу вось, пане Іване чытае артыкулы расійскіх шавіністаў, ну можа яшчэ якіх нашых мясцовых "ідыялагічна падкаваных" гісторыкаў. Я так сама чытаў штось падобнае, памятаю, але пасьля прачыту мне сківіцы крывіла. Прапанова абсондзіць гэту тэму тут, як я разумею сярод палякаў, ці сьвядомых літвінаў-беларусаў не мае сэнсу, бо праўдзівы паляк (а лічу, што і беларус-літвін) абяляць сталінскі рэжым і тыя часы ні ў якім разе не будзе, асабліва ставіць пад сумненьне факт чырвонай збродні польскіх жаўнераў ў Катыні. Гэта мае сэнс на якім другім рэсурсе, альбо калі выказаць здагадку, што сярод нас яшчэ ёсьць людзі, якія не пазбавіліся чырвонай ці бальшавіцкай заразы. А можа тут такія і ёсьць? За другіх гаварыць не буду, але гэта мяне гэта мартвіць, бо ў нашым паньстве такіх вялікая колькасьць, нават і не сталых людзей. Я тут паглядзеў апытанку на вуліцы мінчцукой на тэмат палітычны - гэта жах!
НЕ, на жаль расейскую прапаганду я не чытаю, бо там усё з ног на галаву перавёрнута... учора на праце сваёй неяк гутарылі з калегай, ну і ён расказаў, што бачыў на Ютубе ці дзе яшчэ, што Катыньскі растрэл быў здзейснены нямецкімі вайскамі калі падыходзілі ў 41 годзе да Масквы, бо на месы растрэлу бло вельмі шмат нямецкіх кул і звязвалі рукі зусім інакш. Мы ўсе ведаем, што ваенапалонных яны растрэльвалі. Ну а Польшча абвінавачвае СССР, што яны вінаватыя і былі напружаныя адносіны, але прыйшоў да ўлады Гарбачоў і ён афіцыйна падцвердзіў, што НКВД гэта рабіла.... а крыўда палякаў да Саветаў заўжды была, бо забралі землі ў 1939 г.
Гэта ў кароткім сэнсу перасказу
офлайн
Zolnierz_Wolnosci
Member
|
|
422 |
10 лет на сайте Город:
|
Ну вось, твой пост яшчэ раз падцвержвае маю думку, што "чырвоны чалавек" жыве і яшчэ у думках беларусаў дамінуе. Не, што не гавары- а Алексіевіч мае рацыю. Ўсё дрэнна, пакуль....
Zolnierz_Wolnosci:Не, што не гавары- а Алексіевіч мае рацыю. Ўсё дрэнна, пакуль....
Згодна(((
ivansamii2012:на жаль расейскую прапаганду я не чытаю
Гэта не "на жаль", а на шчасце. Хаця цяпер яе і чытаць не трэба, высілкі рабіць, а дастаткова ўключыць зомбаскрыню ці нават прас
Лепш бы Вы, Іван, не калегу слухалі, а пачыталі б пра гэту трагедыю штосьці годнае...
Лепшае дакумэнтальнае кіно польскага фэстывалю WATCH DOCS - у Мінску 10-13 снежня.
офлайн
Zolnierz_Wolnosci
Member
|
|
422 |
10 лет на сайте Город:
|
brzoza:ivansamii2012:на жаль расейскую прапаганду я не чытаю
Гэта не "на жаль", а на шчасце.
Дарагая бярозка! Калі б не ведалі мы пана Івана, то можна было б падумаць, што і сапраўды для яго "на жаль". Але ж мы яго імпульсіўны характар ведаем і ў гэтым выпадку пісаў адно, а мысьліў пра другое. Выбачаем яго, агаворка!
Zolnierz_Wolnosci, добра, выбачаем
Дарэчы, заўтра ў 13.00 на Фестывалі дакументальнага кіно - паказ фільма польскага рэжысера пра вайну ў Сірыі. А потым - сустрэча і размова з ім.
Месца добрае, па лініі мэтро - ст.м. Міхалова, побач вялікі офісны будынак (нельга не заўважыць), 9-ты паверх.
Сёння таксама цікавая праграма.
офлайн
Zolnierz_Wolnosci
Member
|
|
422 |
10 лет на сайте Город:
|
Сябры! Сёньня было вельмі важная падзея асабіста у мяне і маіх калег па суполцы. Гэта яшчэ адно падтверджаньне майго зацвярджэньня, што калі што робіш для zachowania pamięci historycznej Polski, то Polska zawsze będzie wdzięczna!
brzoza:Zolnierz_Wolnosci, добра, выбачаем
Дарэчы, заўтра ў 13.00 на Фестывалі дакументальнага кіно - паказ фільма польскага рэжысера пра вайну ў Сірыі. А потым - сустрэча і размова з ім.
Месца добрае, па лініі мэтро - ст.м. Міхалова, побач вялікі офісны будынак (нельга не заўважыць), 9-ты паверх.zvyano.byСёння таксама цікавая праграма.
Вельмі цікава! Запланую заўтра паглядзець.
Zolnierz_Wolnosci, ад усяго сэрца віншую! Вельмі ганаруся знаёмствам, зычу ўсяго найлепшага!
офлайн
denis.bortko
Senior Member
Автор темы
|
|
1018 |
10 лет на сайте Город:
|
Cała nasza czwórka za działalność na rzecz ratowania polskich miejsc pamięci narodowej została odznaczona Medalem "Pro Memoria".
O godz. 10.00 w Ambasadzie RP w Mińsku, ministr Jan Ciechanowski uroczysto wręczył nam medale.
denis.bortko:Cała nasza czwórka za działalność na rzecz ratowania polskich miejsc pamięci narodowej została odznaczona Medalem "Pro Memoria".
Вядома ж, я здагадалася)
Радая з таго, што маю гонар асабіста ведаць двух з вашай "чвуркі", а двух іншых - праз размовы ў сетцы. Жадаю вам і надалей заставацца такімі ж мэтанакіраванымі і ў сваіх справах рэалізовываць існасць вашага жыцця.
офлайн
Zolnierz_Wolnosci
Member
|
|
422 |
10 лет на сайте Город:
|
Bardzo upszejmie dziękuemy za ciepłe słowa brzozka , ShokDima
Mam nadzieję, że żadne okoliczności nie przeszkodzi naszej przyjaźni
Zolnierz_Wolnosci:żadne okoliczności nie przeszkodzi naszej przyjaźni
Оczywiście nie
офлайн
denis.bortko
Senior Member
Автор темы
|
|
1018 |
10 лет на сайте Город:
|
brzoza:denis.bortko:Cała nasza czwórka za działalność na rzecz ratowania polskich miejsc pamięci narodowej została odznaczona Medalem "Pro Memoria".
Вядома ж, я здагадалася)
Радая з таго, што маю гонар асабіста ведаць двух з вашай "чвуркі", а двух іншых - праз размовы ў сетцы. Жадаю вам і надалей заставацца такімі ж мэтанакіраванымі і ў сваіх справах рэалізовываць існасць вашага жыцця.
Dziękuję bardzo
офлайн
denis.bortko
Senior Member
Автор темы
|
|
1018 |
10 лет на сайте Город:
|
Białoruś: czterech Polaków odznaczono medalami Pro Memoria
wiadomosci.onet.pl
denis.bortko:Białoruś: czterech Polaków odznaczono medalami Pro Memoria
wiadomosci.onet.pl
Павага паважаным людзям.
Szanowni Państwo!)
Подскажите пожалуйста, может кто сталкивался!
Друг-Поляк собирается приехать ко мне в гости в Минск на 3 дня. Жить будет в гостинице.
- Какие документы ему понадобятся (кроме паспорта, страховки и оплаты)?
- нужно ли приглашение от меня?
- и, если правильно понимаю, то регистрации в гостинице хватит? или нам в овир еще надо будет?
- И еще, подавать в Варшаве нужно только лично или почтой можно ? живет ближе к Германии...не очень удобно ехать..
Z góry dziękuję
denis.bortko:Białoruś: czterech Polaków odznaczono medalami Pro Memoria
wiadomosci.onet.pl
Поздравляю! Хорошую работу делаете!
Pani_N, найбольш кваліфікаваны адказ Вы атрымаеце менавіта ў дзяржаўнай арганізацыі. Прасцей за ўсё - патэлефанаваць у аддзел віз і рэгістрацый. Вы вельмі дакладна і канкрэтна сфармуліравалі свае пытанні, таму размова будзе хуткай і эфектыўнай.
Што да Варшавы, то лягчэй дазнацца аб гэтым усё ж такі будзе Вашаму сябру. Таксама патэлефанаваць. Я толькі не зусім зразумела, "падаваць у Варшаве" - што, каму, куды?... Ёсць здагадка, што ў пасольства Беларусі на візу падаваць. Калі так, то тэлефанаваць у пасольства. Верагодна, там дадуць інфармацыю, дзе яшчэ ў Польшчы можна падаць на візу ў Беларусь (у якім консульстве) - можа, знайдзецца што бліжэй да Германіі))