Badir:
Я так разумею карты банкаў з рос капіталам маюць праблемы. Альфа і Сбер напрыклад.
Амаль не карыстаўся карткамі мінулым летам - на вуліцы, на базарах не заўсёды можна імі разлічыцца. Дарэчы на рынках мясцовыя прадукты значна таннейшыя і смачнейшыя, чымсці ў крамах... Таму лепш мяняць даляры... Абменнікаў шмат... Нават у аэрапартах можна знайсці выдатны курс. Патрабуюць пашпарт звычайна...
Наконт банкнот: у мяне не хацелі прымаць толькі адну - за 1993 год (з маленькім Франклінам).. Здаў у прыватным абменніку 100 як 95...
Добавлено спустя 5 минут 29 секунд
rusalka22:
Народ, подскажите по наличным: лучше брать в Грузию доллары или евро для обмена? Турагент написал что-то вроде "доллар менять выгоднее", непонятно почему.
Калі ў вас бел. рублі - канверсія праз "амерыканца" больш выгадная... А калі ўжо маеце расійскія - прасцей з імі...
Добавлено спустя 5 минут 41 секунда
Пралеска1:
Sergo_Svami, спасибо. Подскажите еще, пожалуйста, за сколько суток открывается продажа билетов на поезд? И есть ли поезда с плацкартом, чтобы после самолета лечь и вытянуться? Я так понимаю, что в 8 утра из Тбилиси идет Штадлер. Есть ли там особая разница между вагонами 1 и 2 класса?
1 клас - па 2 крэслы, 2 клас - па 3 у радзе... У першым класе крыху больш месца для багажа (бо менш людзей). Крэслы крыху мякчэйшыя. І ўсё... Асаблівага сэнсу пераплачваць - няма...
Добавлено спустя 7 минут 3 секунды
Крапивница:
думаю касательно Грузии в июле с 2 детьми. Скажите, лучше ж всего останавливаться в Батуми? Что там за нюанс с пляжами? Хотим и по экскурсиям, но и на море покупаться
Мне больш падабаецца Гоніа - там чысцей мора, менш людзей, заторы толькі раніцай і вечарам... Але і там будуюцца хмарачосы - хутка (можа ўжо і сёлета) заторы будуць як у Батумі... Вуліцы Батумі - гэта адна суцэльная пробка днём...
А з дзецьмі, магчыма, лепш спыніцца не даяжджаючы да Батумі - там пясок можна знайсці... У Батумі пляжы так сабе... Кшталту сочынскіх - каменне ... У Гоніа - чысцейшыя, але глыбіня хутка павялічваецца - дзетак адных не адпусціш...