Самый большой исследователь кассет Роман сказал что плёнка гуляет по сторонам на 0.2 мм
Я такого сказати не міг і не придумуйте. +-0,2 мм - це перебільшення авторства Віщого Олега, не моє.
+-0,04-0,06мм, тобто +-40-60 мікрон, тобто 80-120 мікрон, 0,08-0,12мм всього.
На більшу величину вона не може люфтіти фізично через ширину рогів на головах. ( 3,90 - (3,81...3,77) ).
Не нормальні режими роботи ЛПМ, коли плівка заминається об роги - не враховуємо.
Але знову ж таки - я не втомлюся говорити: шаблон який би він точний не був - за принципом роботи є і буде грубим інструментом.
Вот я и говорю что Зеркальные кассеты это бесполезная штука! И какой кивок либо что ещё можно на ней настроить?
Таке міг сказати тільки повний дилетант в практиці налаштування ЛПМ. Ролики, резина, реальна плівка, реальні корпуси - завжди впливають на результат і оцінювати результат адекватності роботи ЛПМ можна лише ВИКЛЮЧНО по:
- зеркальній касеті (бажано дві різних)
- азимуталках, бажано мінімум 2
- міжтрековій касеті (бажано також в 2 різних корпусах)
Шаблон лише допомагає значно швидше попасти у початкові відправні точки для подальшої тонкої настройки висот/азимуту по касетам під конкретну резину, зусилля в тракті і таке інше.
Єдиний геометричний параметр, де без шаблону ніяк - це кивок.
Добавлено спустя 13 минут 56 секунд
Mbox:
Видимо в этом идеально настроенном ЛПМ стоит цилиндрический прижимной ролик. Насколько я припоминаю, по вашей философии, должен быть бочкообразный прижимной ролик, который будет центрировать ленту и тогда лента будет идти ровно))
Це вічний холивар.
Моя особиста думка - і не те і не те на 100%.
Тобто коли ми говоримо про бочкову форму ролика - ми оперуємо радіусом зкруглення поверхні.
Якщо ролик чисто циліндричний, то він годиться для використання лише в тих ЛПМ, де коромисла роликів і осі - металеві, а люфт/деформація коромисла на осі під прижимом ролика повністю відсутній + вісь ролика строго паралельна валу.
Інакше - мінімальний перекос - і плівку починає вести в зону більш тісного контакту ролика і плівки.
Якщо ролик - занадто "бочковий", тобто радіус заокруглення відносно малий, а-ля 30 мм - то він, хоча і центрує плівку, але точно так само швидко втрачає утримання траекторії плівки при збільшенні підмотки для правого ролика або міжвального натягу для лівого ролика. Тобто статистично такий ЛПМ не дуже стабільний.
Аналогічна річ відбувається, коли ролик дубіє з часом.
Тобто все визначається різницею тиску ролика по ширині плівки - "центр плівки" vs "краї плівки"
А істина по-середині - бочка з великим радіусом заокруглення, ледь-ледь помітна, типу 70-80 мм.
В такому випадку - ролик "пробачає" легкі відхилення від паралельності осей ролика і тонвала, але "держак" плівки за рахунок зони найміцнішого контакту приблизно в центрі ролика - нікуди не зникає.
З точки зору утримування плівки в реальному ЛПМ ключовий аспект: Центр "плями" контакту ролика і валу має збігатися на 100% з центром плівки. При цьому сам ролик по висоті може бути навіть дещо зміщений.