liz7106, дзякуй. Унёс адпаведнае змяненне ў першае паведамленне тэмы
офлайн
Thunder779
Senior Member
Автор темы
|
|
4778 |
16 лет на сайте Город:
|
И ещё один ответ из посольства (молодцы, однако):
выдача визы занимает 3-4 дня.
дарэчы, крыўдна, што турфірмы не аказваюць у Румынію візавую падтрымку. Я б не парыўся цяпер наконт запрашэння. ((
А вось і ўдакладненая інфармацыя ад пасольства Румыніі на 09.03.2011 г.: http://www.interfax.by/article/76877
офлайн
Thunder779
Senior Member
Автор темы
|
|
4778 |
16 лет на сайте Город:
|
liz7106, ага. Як пад заказ - у адказ на нашыя запыты
Вельмі прыемныя навіны з артыкулу:
1 -
С 1 июня 2009 года стоимость оформления визы (типа CL/TU) для граждан Беларуси, желающих посетить Румынию в составе туристической группы, организованной белорусскими турагентствами (согласно списку, не менее 5 и не более 50 человек), составляет ?1 на человека. Вместе с тем, оформление визы для руководителя туристической группы составляет ?60.
2 -
Сегодня наиболее точной датой вступления Румынии в Шенгенскую зону эксперты называют октябрь 2011 года.
офлайн
Thunder779
Senior Member
Автор темы
|
|
4778 |
16 лет на сайте Город:
|
tio.by/news/3979 - ідыёты, блін! "Жалезная" логіка: раз мала турыстаў з Беларусі ездзіць, значыць, і візы адмяняць не трэба! А паварушыць ізвілінамі і прыйсці да высновы, што адзінай прычынай такой малой колькасці нашых турыстаў у Харватыі з'яўляюцца менавіта візы, якія трэба атрымліваць хрэн ведае дзе, чыноўнікі не могуць.
Віншую, дарагія суайчыннікі! На харватскім напрамку дзеля нас усё без змяненняў Нават для дзікай пустыні пад назвай Казахстан адмянілі візы - няхай нават на сезон
І гэта апасля таго, як у Мінску адкрылі харватскае консульства - tio.by/news/3880 . На які чорт яно патрэбна нам, калі яно не можа пралабіраваць пытанне адмены віз для Беларусі ці хаця б магчымасць гэтыя візы атрымліваць у Мінску
Нда,жаль, надеялся в этом году съездить без виз. Хорошо хоть мне ехать не далеко, да и визы они без особых вопросов дают.
ЗЫ: Интересно, а как они считали количество туристов выезжающих из Беларуси в Хорватию? По статистике агентств? Тогда два раза я в прошлом году не посчитан
ЗЗЫ: зато со следующего года шенген
офлайн
Неизвестный кот
Member
|
|
198 |
14 лет на сайте Город:
|
В Сербию, насколько мне известно, виза не нужна...[url=http://[censored]/article/id_905/]если лететь самолетом, виза не нужна. Вылетать можно как из Москвы, так и из Минска.
офлайн
Thunder779
Senior Member
Автор темы
|
|
4778 |
16 лет на сайте Город:
|
stvalerija, не патрэбна. Але спадзяюся (як гэта не парадаксальна гучыць), што хутка спатрэбіцца - шэнгенская! http://[censored].org/be/news/2011/5/26/38963/ - схапілі-такі Младзіча
Вітаю.
Я тут новы, але магу сёе-тое сказаць, а заадно хачу і спытаць.
Мінулым летам падарожнічаў аўтастопам па Балканах, маючы беларускі пашпарт і шэнгенскі мульцік. Гэтых дакументаў было дастаткова, каб пусцілі ў Сербію, Чарнагорыю, Албанію, Балгарыю, Румынію. Толькі на сербска-чарнагорскай мяжы хацелі бачыць ваўчар, якога ў мяне, натуральна, не было, але потым памежнік махнуў рукой і прапусціў.
Спадзяюся, у гэтым годзе нічога істотна не памянялася, і шэнгенскага мульціка па-ранейшаму будзе дастаткова для падобных падарожжаў.
Нехта тут казаў, што па мультышэнгене можна ўехаць у Македонію. Сапраўды так?
Яшчэ вельмі хацелася б у Боснію. Мо хто ў курсе, ці складана атрымаць баснійскую візу? Пры тым, што з турфірмамі прынцыпова не езджу і ў гатэлях таксама амаль не спыняюся.
офлайн
Thunder779
Senior Member
Автор темы
|
|
4778 |
16 лет на сайте Город:
|
каб пусцілі ў Сербію, Чарнагорыю, Албанію, Балгарыю, Румынію
Трэба быць вельмі вялікім шчасліўчыкам, каб не выперлі хаця б з адной з гэтых краін. Па-добраму зайздрошчу.
і шэнгенскага мульціка па-ранейшаму будзе дастаткова для падобных падарожжаў
На жаль, і блізка такога няма: недастаткова
Нехта тут казаў, што па мультышэнгене можна ўехаць у Македонію
Македонія, Боснія і Албанія - самыя закрытыя ад беларусаў краіны Еўропы (акрамя, хіба, United Kingdom І Ірландыі)
і ў гатэлях таксама амаль не спыняюся
Тады дзе вы спыняецеся?
Акрамя Чарнагорыі, куды патрэбны ваўчар, і куды мяне пусцілі са скрыпам, у астатнія з пералічаных краінаў пускалі цалкам законна - на Балканах наяўнасць гадавой шматразовай шэнгенскай візы сапраўды законная падстава для праезду на тэрыторыю - як мінімум для транзіту (для якога даецца звычайна 5 дзён), напрыклад, у шэнгенскую Грэцыю або потым з яе - у Беларусь праз Балгарыю, Румынію і Украіну. Прынамсі так было мінулым летам, перад паездкай я ўсё разведваў. Прычым пра мэты паездак і працягласць знаходжання на тэрыторыі краіны памежнікі ні разу не пыталіся - транзіт не транзіт, штампік атрымаў і едзь. На чарнагорска-албанскай мяжы, напрыклад, албанскі памежнік убачыў беларускі пашпарт і сказаў: нельга, але як убачыў шэнгенскую візу, пагартаў свае паперкі і сказаў: можна. Ну а ў Сербію ж дастаткова проста беларускага пашпарта.
Цалкам магчыма, што праз які месяц зноў збяруся куды-небудзь у той рэгіён, паглядзім, што гэтым разам атрымаецца.
А спыняюся я, як правіла:
- у людзей праз сайт couchsurfing.org, гэта бясплатна (там, на Балканах, напрыклад, такім чынам спыняўся ў Салоніках або Бухарэсце, яшчэ недзе);
- у сяброў і знаёмых, якіх таксама дастаткова ў тых краях (Бялград, Будва, Сафія...);
- не цураюся і здаровага сну на свежым паветры ў спальніку - пры наяўнасці добрага надвор'я і прыдатнага месца дзе-небудзь на прыродзе, не ў горадзе.
Проста на месцы (скажам, на пляжы) на розных курортах я доўга сядзець не люблю, мне цікавей пахадзіць-паездзіць, таму і гатэлі мне, як правіла, без патрэбы. Ну і грошай у мяне няшмат, эканомлю.
офлайн
Thunder779
Senior Member
Автор темы
|
|
4778 |
16 лет на сайте Город:
|
s.sm., буду ведаць наконт мульцішэнгена А то чытаем: патрэбны беларусам візы ў большасць з гэтых краін - і ўсё тут
Цалкам магчыма, што праз які месяц зноў збяруся куды-небудзь у той рэгіён, паглядзім, што гэтым разам атрымаецца.
Абавязкова распавядзіце пра гэта. Я таксама ў параўнальна недалёкай перспектыве планую аўтатур по Балканах. Адчуваю, што сапраўды - толькі мульцік дасць магчымасць здзейсніць задуманае. Хаця ўпэўнены, што праз гадоў 5 толькі Албанія і Боснія застануцца па-за шэнгенам.
прыдатнага месца дзе-небудзь на прыродзе
Такое яшчэ трэба знайсці. Не ведаю, як на Балканах, а ў Заходняй Еўропе аўтабан-аўтабан-запраўка-аўтабан-з'езд на такі ж аўтабан...
Всем здрасте! А обратитьтся хочется к s.sm. Уважаемый , s.sm. очень хочется подробно узнать про ваш "балкантрип", по причине того,что этим летом собираюсь проехаться этим же маршрутом и тем же автостопом. И я понимаю,что в рамках форума обсуждать ну о-о-очень детально этот вопрос не совсем удобно,а жуть как хочется поговорить с человеком знающим))) Посему имею наглость спросить--реально ли обсудить этот вопрос с Вами оффлайн?)))
тыдыщъ:Всем здрасте! А обратитьтся хочется к s.sm. Уважаемый , s.sm. очень хочется подробно узнать про ваш "балкантрип", по причине того,что этим летом собираюсь проехаться этим же маршрутом и тем же автостопом. И я понимаю,что в рамках форума обсуждать ну о-о-очень детально этот вопрос не совсем удобно,а жуть как хочется поговорить с человеком знающим))) Посему имею наглость спросить--реально ли обсудить этот вопрос с Вами оффлайн?)))
калі ласка,
для пачатку можаце зірнуць у мой блог, бо падарожжа я апісваў у сябе ў жж (у профілі спасылка на блог ёсць). зайдзіце туды і праз архіў знайдзіце серыю запісаў пад назвай, здаецца, "балканскае падарожжа" ці так неяк, усе запісы - канец лета - пачатак восені мінулага года. і апроч таго падарожжа двойчы быў у сербіі, таксама недзе гэта апісваў. адразу, дарэчы, хачу папярэдзіць, што з аўтастопам на балканах досыць слабенька (маю з чым параўноўваць, адкатаў аўтастопам па ўсёй еўропе некалькі дзясяткаў тысяч км), таму на балканах даводзілася і звычайным транспартам катацца, балазе ён там досыць танны.
офлайн пагаварыць не праблема, скіньце смс на 7шэсць2 51 адзін2 (мтс), я перазваню. бо незнаёмыя нумары з пэўнага часу браць не люблю.
Спасибо за ссылочку:super:--сейчас будем изучать! А если возникнут вопросы,то я с вами свяжусь!
Благодарю
офлайн
Thunder779
Senior Member
Автор темы
|
|
4778 |
16 лет на сайте Город:
|
http://news.[censored]/world/230120.html - мяркую, што з 01.01.2012 г. у першым паведамленні тэмы інфармацыю пра візы ў Балгарыю і Румынію скарэктую адным словам - шэнген! Праз год, думаю, такі ж прывілей будзе выдадзены Харватыі, Чарнагорыі, Сербіі і, зразумела, турыстам
Дарэчы, вельмі здзівіўся, калі даведаўся, што Ліхтэнштэйн пакуль не ў шэнгене. Тэарэтычна мог бы з-за гэтага апынуцца ў непрыемнай сітуацыі
***Thunder***:Дарэчы, вельмі здзівіўся, калі даведаўся, што Ліхтэнштэйн пакуль не ў шэнгене. Тэарэтычна мог бы з-за гэтага апынуцца ў непрыемнай сітуацыі
Ліхтэнштэйн у Шэнгене. Ён увайшоў туды разам са Швейцарыяй у 2009 годзе. Летам 2009 я там быў, мяжы там увогуле няма - толькі герб і назва краіны на дарозе (ці пры дарозе на мосце праз раку). Так што можна ехаць без страху. А краіна вельмі вартая ўвагі. І за дзень пешкі абысці можна.
офлайн
Thunder779
Senior Member
Автор темы
|
|
4778 |
16 лет на сайте Город:
|
http://news.[censored]/world/232164.html - з вялізнай доляю верагоднасці Харватыя - член ЕС з ліпеня 2013 года. Не так і доўга чакаць. А там недалёка і да ўступлення ў шэнген!