Зомбі вяртаюцца, мля,
зь якога гэта часу расейская мова стала недасяжным узорам дасканалай тэрміналогіі, што усе мусім на яе раўняцца?
Ніхто новых тэрмінаў не прыдумвае, іх досыць і старых, у мяне процьма беларускіх кніг з 30-50 гадоў па прыроданаўчых дысцыплінах. Чытаецца афігіцельна. А хто мову і мяняў, дык гэта долбаныя бальшавікі са сваімі комунізмамі, піонэрамі і соцыялізмамі, паяздамі і карандашамі.
У 90-я гады міністэрства і ўправа адукацыі праводзілі масавае тэставаньне школ, у выніку пасьпяховасцьць у беларускамоўных школах была на парадак вышэйшай за расейскія. Так што твая суперзразумелая ўсім тэрміналогія ня надта дапамагае ў навуцы.
Я пры ўсім гэтым не разумею аднаго, адкуль такая маніякальная агрэсія да беларускай мовы, яе ж знішчаюць як хзн што, беларускіх школ у менску чатыры штукі, у горадзе мову рэальна пачуць толькі ў метро - і пры ўсім гэтым яна яшчэ некаму перашкаджае.
как можно уважать этнос, народ который до отвращения ненавидит свою историю и даже свой собствееный язык, регулярно его переделывающий и меняющий под очередные требования ситуции и необходимость прогнуться под очередного господина ... непрошибаемая талерантность и абыяковость граниячащая с самоуничтожением ...
Этнас гэта ты, а мы НАРОД, і нех тут абражаць тых, хто любіць сваю гісторыю.