Яны папярэдзілі адразу, што ПТС-а няма, але, па іхных словах, зрабіць яго вельмі лёгка.
Ну а я што, гэта першы раз, вось цяпер і вучуся на ўласных памылках.
Яны папярэдзілі адразу, што ПТС-а няма, але, па іхных словах, зрабіць яго вельмі лёгка.
F1sher16:Яны папярэдзілі адразу, што ПТС-а няма, але, па іхных словах, зрабіць яго вельмі лёгка.
а ў ДКП, які вы падпісвалі, няма пункту, што прадавец павінен даць усе дакументы для рэгістрацыі транспарта ў ДАІ?
Eugeen:а ў ДКП, які вы падпісвалі, няма пункту, што прадавец павінен даць усе дакументы для рэгістрацыі транспарта ў ДА
Там сфармулявана "необходимые документы, оформленные в установленном порядке" - то-бок яны ёсьць.
Тым часам праз мытню таксама пакуль нічога не атрымліваецца. Сёньня скантактаваўся з менскім Racer-Motors, які гэта ўсё завозіў, цяпер яны спрабуюць дапамагчы. У юрыдычным пляне вымалёўваецца нейкае зачараванае кола - згодна з указам нумар 200, тэхпашпарт для рэгістрацыі мапедаў не патрэбны, але ДАІ яго патрабуе. Мытні патрабуецца асобная выпіска з расейскага ЭПТС, завераная празь нейкі інстытут, але яны павінны атрымаць яе з расейскага боку, які не дае выпіску на падставе таго, што ПТС на мапеды ў іх не выдаецца (хоць у электронным выглядзе ён існуе). Белтэхагляд можа зрабіць ЭПТС з нуля, але толькі пасьля рэгістрацыі мапеда, а зарэгістраваць яго без пашпарту немагчыма.
Не далей як сёньня іншы чалавек у іх у Менску сутыкнуўся з падобнай праблемай, мытня яго адправіла назад у ДАІ з дакумэнтам, які спасылаецца на той самы ўказ нумар 200, але ДАІ яго не прыняла, і цяпер RM будуць кантактаваць з пастаўшчыкамі, каб даведацца, як гэта выправіць. Спадзяюся, і мне дапамогуць.
м-да, а я абураўся, што прыйшлося 3 тыдні ЭПТС чакаць...
F1sher16, я так разумею, што ЭПТС на мапед ё, але яго нихто не бачыць? як суслика? )
Eugeen, прыкладна так - ёсьць, але паглядзець адсюль нельга.
Пастаўшчык заявіў, што з 01.07 усё павінна запрацаваць як трэба - чакаем.
Может, будет полезно кому-то. Покупал в сентябре новый мот в РФ. В МРЭО сказали ДКП и эптс - больше ничего не нужно. Везу на авто. На границе вообще ничего не смотрели. В МРЭО выясняется, что эптс нет в их базе, нужно обратиться в белтаможсервис, они внесут (судя по всему, частая ситуация, в эптс указано: статус действующий - территория РФ). Тут же, на месте, звоню в белтаможсервис, отправляю им фото своих документов, мне фото заявлений, счёт 70р, распечатываю, заполняю, оплачиваю, отправляю обратно. Примерно через час появляюсь в их базе, ставлю на учёт. На все ушло часа 3, но мне, видимо, очень повезло с сотрудницей белтаможсервиса, спасибо ей за оперативность. Лучше все это сделать заранее. Постановку на учёт просрочил, попыток оштрафовать никто не предпринимал.
KARP.S, а сам мот вазіў у МРЭО на зверку нумароў? мне казалі, што калі ё ЭПТС, то везці на зверку не абавязкова.
Eugeen, Возил. Первый раз такое слышу. Сомневаюсь, что поставят на учёт не глядя, без сверки.
KARP.S:Eugeen, Возил. Первый раз такое слышу. Сомневаюсь, что поставят на учёт не глядя, без сверки.
я яшчэ ў сакавіку калі свой рэгістраваў і прывез на зверку, мне інспектар у Сціклева казаў, што можна было не везці. але жанчына-рэгістратарша казала, што менавіта ў маім выпадку добра, што прывез. у мяне камуфляжная расфарбоўка, у ЭПТС напісана колер - белы, адценне - белы камуфляж. а інспектар увогуле напісаў усе колеры, што былі: чорны, белы, шэры. а калі б быў адзін колер, чырвоны, ці там чорны, то можна было не везці на зверку.
vx, мотавела дае выпіску з ЭПТС, pdf файл з інфой. а сам ЭПТС - гэта нейкі файл у нейкай базе, я дакладна не ведаю, шчыра кажучы
Подскажите пожалуйста!!
Как оформить мот в Беларуси, если у него российский учёт и имеется птс?
офлайн
Экспериментатор
Senior Member
|
|
557 |
13 лет на сайте Город:
|
3697350:если у него российский учёт
пока вы его не снимите с учёта в РФ - никак
Экспериментатор:3697350:если у него российский учёт
пока вы его не снимите с учёта в РФ - никак
Ну и как его снять с учёта рф в беларуси?
офлайн
Экспериментатор
Senior Member
|
|
557 |
13 лет на сайте Город:
|
3697350:Ну и как его снять с учёта рф в беларуси?
ответ аналогичный - никак
ехать по месту учета мота, снимать там с учета (ессесно при личном присутствии мота и юридического владельца) и только после этого сможете поставить на учете в РБ - все точно также как и с машинами.
иных законных вариантов не существует.
а чего вы, собственно говоря, ждали?
сёння рэгістраваў у Жданах новы Регулмото ТЕ. з папер - ДКП паміж мной і расійскім імпарцёрам, акт перадачы, выпіска з беларускага і расійскага ЭПТС. самастойна надрукаваў і запоўніў заяву на рэгістрацыю мота. НА ЗВЕРКУ НЕ ВАЗІЎ
рэгістратарша спытала - а што там чорнае, што аранжавае? я кажу - мот чорны з аранжавымі палосамі. кажа - ок, прыходзьце сёння ў 12 за нумарам
Снятие с учета в РФ необходимые документы:
1. ДКП
2. Транзитная страховка на вас, а не на предыдущего владельца.
3. Диагностическая карта (для техники старше 4-ех лет, т.е. 2020 года и старше (ОБЯЗАТЕЛЬНО просите сделать это предыдущего владельца, а то будете носиться по всей Москве в поисках где это сделать)).
4. СТС
5. Гос номер.
6. Выписка из ЭПТС (необязательно, но есть - хорошо)
Процедура:
1. Если есть знакомые, попросите записать вас через гос услуги. Ну или предыдущего владельца. ОБЯЗАТЕЛЬНО уточните, выдает ли этот отдел транзиты. Не во всех это делают.
2. В ГАИ вам составляют заявление и выдают квитанцию на выдачу транзитного номера. Бумажный стоит 700 ₽
3. Сверка номеров. В этот момент можно оплатить. Как оплатить - попросить знакомых или из очереди. Бел карты не принимает (ну или у меня так). Оплата по QR коду за наличные - невозможна (ну или это у меня так. (терминал ВТБ был прямо в отделе, и ничего не прошло)).
4. Сдаете СТС, гос номер, подтверждаете оплату по квитанции.
5. Получаете СТС с пометкой для убытия за пределы РФ, транзитный номер.
6. Свободен
Предыдущий владелец во всех процедурах - не нужен.
В РФ действия кратко тут: https://www.gosuslugi.ru/help/faq/cancel_registration/2354