VERBA:
zvz, В ссылке на украинский форум, на прошлой странице , писанины много, но так и непонятно, как всетаки определить визуально нехватку СО2.
Лена, я, навогул, лічу што правільней казаць не аб недахопе СО2 у прынцыпе, а аб яго недахопе пры дадзенай інтэнсіўнасьці асьвятленьня, альбо аб так званай разогнанасьці траўніка. Калі ты ўважліва азнаёмілася з працытаванай мною тэмай (што малаверагодна, бо дзідаў там наламана немала ), то бачыла, што я там прадзьвігаў ідэю параметра "СО2+сьвятло" у якасьці "педалі газа" для траўніка. Асноўны прызнак недахопу "СО2+сьвятла" гэта, калі пры наяўнасьці ў вадзе макра- і мікраэлементаў у неабходных канцэнтрацыях расьліны ўсё роўна растуць павольна. Ну, называліся яшчэ такія прызнакі, як асаджэньне кальцыевага налёту на тых расьлінах, якія умеюць атрымліваць СО2 з гідракарбанатаў (эладэя, амбулія)...
Вот у человека от шприца простого прополка еженедельно, а тут надо сидеть , пузырьки считать, тестить, высчитывать кол-во микро-макро, это что на самом деле все так мрачно.
Я думаю, што калі Альран не пабаіцца і адключыць сваю сістэму, нічога ў яго не памяняецца. Гэта ІМХО. Вось, прыклад акваса без СО2.