Все остальные - это просто "аматары беларускай мовы", что никак не умаляет их подвижничества
Паняцце вызначэння роднай мовы з'яўляцца індывідуальным для кожнага, а з кроўю матулі і інш-па майму глыбокаму меркаванню, гэты думка можа выкарыстаўвацца як сродак прапаганды, нацыяналістамі і антынацыялістамі і іншымі коламі грамадзства.
Але факт, які для мяне мажліва з'яўляецца непахісным, большая палова сучасных беларусаў рознымі шляхамі прайшла праз працэс русафікацыі-пры гэтым, большая частка мела беларускамоўных бацькоў(толькі не чапляцца, розныя дыялекты, Палессе-але гэта фарміруе іменна нацыю), навязаныя нашаму народу псеўдагістарычныя ідэі і інш зацвердзіліся ў нашым ўяўленні. Палітычная эліта на працягу шматлікіх гадоў фармавалася Масквой, тым больш мне чамусьці здаецца, што беларусы такая нацыя, якая легка можа трансфармавацца без нацыяльнага супраціву(як напрыклад, палякі, прыбалты і інш).
да ни в жисть. С чего вы взяли?
У адрозненне ад шматлікіх апанентаў беларусчыны, я не разу за вамі не заўважыў, каб вы ставілі пад сумненне факт існавання беларускай мовы, але вы стараецеся даказаць, па майму, заўважце, меркаванню, што беларуская мова не столькі вымірае, колькі не можа выконваць функцыі камунікатыўнай, так і дзяржаўнай. А гэта адно дапаўняе другое, таму выміранне беларускай мовы ажыццяўляюць штучна і пад прымусам, ствараюцы ў краіне эфект статка- і гэта выклікае нязгоду.