Тема закрыта
  • фEDя Senior Member
    офлайн
    фEDя Senior Member

2484

19 лет на сайте
    пользователь #45769

Написать сообщение

2484
    # 3 марта 2009 10:20

а японский аквариум ещё круче :

http://diesel.kg/index.php?s=b26f048024f1254fff1bed58618a62f9&sho ... ntry273950

произведение искусства блин :)

• zvz Senior Member
    офлайн
    zvz Senior Member

1833

15 лет на сайте
    пользователь #159319

Написать сообщение

1833
    # 3 марта 2009 10:22
    Tomcat:

ЭПРА = электронный пуско-регулирующий аппарат.

Абсалютна верна. Але пускацель можа быць ня толькі электронны. Дросьсель+старцер - таксама пускацель, толькі не электронны.

раб Божы Віталь
  • anjelika Senior Member
    офлайн
    anjelika Senior Member

1205

16 лет на сайте
    пользователь #120391

Написать сообщение

1205
    # 3 марта 2009 10:27

zvz,

Няма слоў. А я, навогул, прынцыповы супраціўнік гэтых прыбамбасаў кшталту "падарункаў", "5+", "невідзімак" і г .д. Спадзяюся, "5" мы атрымалі?

Анжэліка, а група знайшлася?

В группу вступила, а про оценки, не берем до головы, мы ведь все знаем, что наша группа аквариумистов, во главе с организатором, на 10+ станет, фиг с ихними оценками!

Вот такая я зараза, получаю все и сразу!
  • zvz Senior Member
    офлайн
    zvz Senior Member

1833

15 лет на сайте
    пользователь #159319

Написать сообщение

1833
    # 3 марта 2009 10:38
    ang2033:

zvz,

Няма слоў. А я, навогул, прынцыповы супраціўнік гэтых прыбамбасаў кшталту "падарункаў", "5+", "невідзімак" і г .д. Спадзяюся, "5" мы атрымалі?

Анжэліка, а група знайшлася?

В группу вступила, а про оценки, не берем до головы, мы ведь все знаем, что наша группа аквариумистов, во главе с организатором, на 10+ станет, фиг с ихними оценками!

Нашая група пакуль высокай ацэнкі не заслугоўвае. Няма часу ёю займацца. Вось, абараню дысертацыю (спадзяюся, у гэтым годзе), тады можа нейкую актыўнасьць пачну праяўляць. Яна (група) задумвалася ад пачатку для інфармаваньня акварыўмнай супольнасьці аб нашым месцы дыслакацыі - на АБА.бай. Хай сабе пакалякаць нам свабодней тут, але на АБА мы неяк больш арганізаваны, усё ж такі ідэалагічны цэнтр там, я так думаю, тут, магчыма, нефармальны цэнтр. Будзем спадзявацца, што некаторая няўтульнасьць дыслакацыі на АБА - з'ява часовая. На анлайнеры туляцца ў адной галінцы ўсё ж не зусім зручна, мне здаецца, хаця, як кажуць, у цеснаце, ды не ў крыўдзе. :)

раб Божы Віталь
  • zvz Senior Member
    офлайн
    zvz Senior Member

1833

15 лет на сайте
    пользователь #159319

Написать сообщение

1833
    # 3 марта 2009 10:42
    фEDя:

произведение искусства блин :)

Вось, менавіта, што мастацтва. А хочацца не мастацтва, а натуры. Вось, таму я з недаверам да акваскэйпінгу стаўлюся, не з'яўляюся прыхільнікам гэтай ідэялогіі. Асабліва, што мне не падабаецца гэта, калі ў падводным пейзажы перадаюць пейзаж надводны. Ізврат, хаця, не спрачаюся, прыгожа бывае, але гэта ўжо фэншуй нейкі атрымліваецца, а не акварыўмістыка. Само сабой, усё вышэй сказанае - ІМХО, і на аб'ектыўнасьць не прэтэндуе.

раб Божы Віталь
  • anjelika Senior Member
    офлайн
    anjelika Senior Member

1205

16 лет на сайте
    пользователь #120391

Написать сообщение

1205
    # 3 марта 2009 10:49

zvz,

але на АБА мы неяк больш арганізаваны, усё ж такі ідэалагічны цэнтр там, я так думаю, тут, магчыма, нефармальны цэнтр. Будзем спадзявацца, што некаторая няўтульнасьць дыслакацыі на АБА - з'ява часовая. На анлайнеры туляцца ў адной галінцы ўсё ж не зусім зручна, мне здаецца, хаця, як кажуць, у цеснаце, ды не ў крыўдзе.

zvz, Виталий, может где то- ты и прав, но на АБЕ мне, скажем так, некомфортно. Поэтому я в основном там читаю, а не пишу. Да и тем там особо новых и нет, не говоря уже о том, что твою тему или фразу могут просто удалить. ( не в обиду никому будет сказано)

• фEDя Senior Member
    офлайн
    фEDя Senior Member

2484

19 лет на сайте
    пользователь #45769

Написать сообщение

2484
    # 3 марта 2009 11:13

Ізврат, хаця, не спрачаюся, прыгожа бывае

а мне очень нравится , но делать такое не буду ибо не получится и очень всё это хлопотно, хотя и очень здорово смотрится ... вот:)

• zvz Senior Member
    офлайн
    zvz Senior Member

1833

15 лет на сайте
    пользователь #159319

Написать сообщение

1833
    # 3 марта 2009 11:14
    ang2033:

zvz, Виталий, может где то- ты и прав, но на АБЕ мне, скажем так, некомфортно. Поэтому я в основном там читаю, а не пишу. Да и тем там особо новых и нет, не говоря уже о том, что твою тему или фразу могут просто удалить. ( не в обиду никому будет сказано)

Анжэліка, ёсьць такі мамент. Магчыма, гэта праблемы росту і АБЫ, як арганізаванай супольнасьці, і нас як шэраговых акварыўмістаў. У будучыню анлайнера як нейкага цэнтру зьбіраньня акварыўмнага люду, я ня веру, шчыра скажу. Тут мы тусуемся. А там людзі нешта, але робяць у плане папулярызацыі акварыўмістыкі і аб'яднаньня акврыўмістаў. Напэўна, яны робяць гэта ня вельмі добра, не ва ўсім так, як бы гэтага хацелася нам. Але ўсім не дагадзіш. За тое, што яны робяць, я думаю, справядліва даць ім права самім устанаўліваць правілы гульні. А тое, што там тэмаў новых не ствараецца, дык гэта ад таго, што мы тут. :rotate: Гэта сігнал арганізатарам, што яны нешта робяць не так. Я ўжо ў клубе на гэта намякаў, што трэба быць больш дэмакратычнымі. Пакуль асаблівага разуменьня не сустрэў. Яны лічаць, што тут проста трэп безынфарматыўны (кшталту некарысная сіюхвілінная інфармацыя) і АБА многа не губляе. ад таго, што мы не там. Я думаю, гэта погляд памылковы. АБА - павінна (калі жадае быць будучыняй і цэнтрам акварыўмістыкі) быць месцам, дзе мы жывем. яна не павінна вымушаць нас юціцца на задворках розных там анлайнераў і іншых непрофільных рэсурсаў. Да таго ж філасофскі прынцып пераходу колькасьці (у дадзеным выпадку паведамленьняў) да (іх) якасьці ніхто не адмяняў.

Я думаю, можна тут зьмяшчаць свае прапановы да адміністрацыі АБА, якія прывабілі б нас да вяртаньня на АБУ. Я намагуся іх сумаваць і прадставіць на якім-небудзь зборы клуба, а можа, калі мы дамовімся сустрэцца разам іх можна будзе выказаць непасрэдна ў твар. :bazar: Глядзіш і прыйдзем да касэнсусу :beer:

раб Божы Віталь
  • zvz Senior Member
    офлайн
    zvz Senior Member

1833

15 лет на сайте
    пользователь #159319

Написать сообщение

1833
    # 3 марта 2009 11:18
    фEDя:

а мне очень нравится , но делать такое не буду ибо не получится и очень всё это хлопотно, хотя и очень здорово смотрится ... вот:)

Ну, можна, нешта не такое наварочанае зрабіць, папрасьцей што-небудзь спачатку. "хлопотно" - не падстава для бяздзейнасьці. Для пачатку навучыцца проста расьціць расьліны, а там захочацца большага.

раб Божы Віталь
  • maxby Senior Member
    офлайн
    maxby Senior Member

1853

15 лет на сайте
    пользователь #159241

Написать сообщение

1853
    # 3 марта 2009 11:57

фEDя, на дне риччия. на корягах таиландский папоротник, нyg среднем фоне элеохарис, на заднем - кринум. все растения достать обсолютно не проблема. я когда увидел эту фоту, тоже захотелось дискусов и риччию на дне, но любовь к коллекционированию травы не дает спакою. по поводу замечания о недостатке растений - бред. меньше ходите по магазам. на форуме много ( в том числе и я) предлагают растений очень хорошего качества. и цена давольно демократичная. моя ветка на абе http://aba.by/forum/index.php?showtopic=1896 и фотка последняя оттуда

этому фото больше месяца. сейчас все еще больше заросшее. и культурнее смотрится. от простой травы понемногу отказываюсь.

• maxby Senior Member
    офлайн
    maxby Senior Member

1853

15 лет на сайте
    пользователь #159241

Написать сообщение

1853
    # 3 марта 2009 12:02

это http://diesel.kg/index.php?s=b26f048024f1254fff1bed58618a62f9&sho ... ntry273950 победитель очень авторитетного конкурса. на него ровнятся... ну не знаю. это азиаты. у них свой менталитет. мне например ближе голландцы, там размах больше.

• bad_I Senior Member
    офлайн
    bad_I Senior Member

1008

16 лет на сайте
    пользователь #123525

Написать сообщение

1008
    # 3 марта 2009 12:18
    фEDя:

натуральные конечно же офигенная штука, но опять же всё упирается в суровые реалии нашего бытия - растений не дорогих и красивых у нас не купить, выбор ограничен пятью - шестью видами растений, зачастую жалкого , облезшего вида по цене нового велосипеда :(

Вот уж совершенно не согласна.

Во-первых, любое растение можно достать, надо только очень захотеть :) Это правда.

Во-вторых, растения на жданах, например, продаются очень даже приличного вида. Может, не приглядно смотряться, пока они в кюветах лежат. Однако даже самую замореную кочерыжку в хороших условиях можно вырастить до состояния шикарного куста.

И в-третьих, а может, это самое главное: красота и гармония в аквариуме достигается отнюдь не количеством различных видов. И даже наоборот. Яркий пример: аквариумы Амано, к которым все относятся по-разному, но восхищения никто не отменял. Я не спец, но на мой взгляд, там буквально пяток видов растений, а может, и меньше. И уж точно не компот из рыбок.

Да, а еще надо научится азам обслуживаня аквариума. А то видела я таких, которые полностью воду подменивают, а потом удивляются, отчего вода постоянно мутнеет. Скока при этом обучении рыбок губится, страшно даже подумать.

Можно ведь купить красивенный эх, и заморить его под тремя лампами х 18Вт на 200л (мне дико обидно, что самоделкины аквариумов дерут такие деньги и не могут нормальный свет сделать по заказу, а пихают эти филипсовские 18ти ватки везде).

Сорри, если что, пишу экспромтом, очень уж задело.

фEDя:

так же интересует такая штука - не знаю как называется - что то типа длинного распылителя - что бы бурбалки стеной сплошной шли .... где взять такую ?

В любом магазине zoominsk.com, китайские длинные палки в зеленой пластмассе.

• bad_I Senior Member
    офлайн
    bad_I Senior Member

1008

16 лет на сайте
    пользователь #123525

Написать сообщение

1008
    # 3 марта 2009 12:21

maxby, может, это не риччия, а моноселениум? Последний просто не разлетается, когда его рыбы дергают.

• anjelika Senior Member
    офлайн
    anjelika Senior Member

1205

16 лет на сайте
    пользователь #120391

Написать сообщение

1205
    # 3 марта 2009 12:34

zvz, Виталий, а мы ж вроде бы никто с Абы совсем уходить и не собирается, просто я высказала свое личное мнение об этом ресурсе, у меня сложилось свое определенное мнение и навязывать его я никому не собираюсь, если модераторы Абы считают, что делают все правильно, то пусть все остается как есть, у меня личных претензий к ним нет. Каждый из нас волен выбирать себе любой ресурс без всяких перед кем либо обязательств, и это будет правильно, я так считаю.:)

• maslok Senior Member
    офлайн
    maslok Senior Member

4655

17 лет на сайте
    пользователь #108077

Написать сообщение

4655
    # 3 марта 2009 12:39

shpilka, я бы валлиснерии взяла, если еще не выкинули :)

ад и рай — это две половинки души.
  • maslok Senior Member
    офлайн
    maslok Senior Member

4655

17 лет на сайте
    пользователь #108077

Написать сообщение

4655
    # 3 марта 2009 12:40

maxby, можно ваш тел. в личку плиз. травки хочу:)

• maxby Senior Member
    офлайн
    maxby Senior Member

1853

15 лет на сайте
    пользователь #159241

Написать сообщение

1853
    # 3 марта 2009 12:44

bad_I,

может, это не риччия, а моноселениум? Последний просто не разлетается, когда его рыбы дергают.

а кому там дергать? дискусам? гы-гы)))) а если серьезно - то предпочтение отдается риччии. моноселиум таким ковриком не бывает. КМК. если очень интересно - могу дома глянуть описание этого акваса. там растючка описана.

• maxby Senior Member
    офлайн
    maxby Senior Member

1853

15 лет на сайте
    пользователь #159241

Написать сообщение

1853
    # 3 марта 2009 12:46

maslok, конечно можно. только нужно подождать недельку две, а то все уже раздал-продал.

• maslok Senior Member
    офлайн
    maslok Senior Member

4655

17 лет на сайте
    пользователь #108077

Написать сообщение

4655
    # 3 марта 2009 12:53

ang2033, я тож хочу в "группу"

подскажите где точно её искать или может ссылочка есть?

про Русалочку +500:wink:

• maslok Senior Member
    офлайн
    maslok Senior Member

4655

17 лет на сайте
    пользователь #108077

Написать сообщение

4655
    # 3 марта 2009 12:53

maxby, ок буду ждать. вы тогда дайте знать как еще нарастет ок