Lostminsk,
стесняюсь спросить, а как проверить провайдера?..
Lostminsk, какая куча провайдеров? Человек же сказал: "Беспаролька от Белтелекома"...
satori, только что отправил - все ОК.
Humito,
так я знаю, что все ок...с работы отправляется...
а из дома пишет про какой-то "Reffer"...
Humito, читай внимательно! В конце своего поста он спросил, а какие еще есть! Вот я и ответил! Satori, попробуй VMS.
Lostminsk,
VMS тоже не работает...
Humito,
уже цитировал...
"Сообщение НЕ отправлено. Reffer ошибка"
satori, Lostminsk, Humito,
не ў правайдэры справа. Пры адпраўцы SMS з сайту правяраецца Referer — службовае поле, адзін з парамэтраў адпраўкі.
Хутчэй за ўсё 3 тыдні таму была ўсталяваная праграма (альбо зьмененыя налады), якая выдаляе referer-поле з запытаў, якія адпраўляе браўзэр (або VMS) на сайты. Які-небудзь фаервол, лякальны проксі, проксамітрон ці нешта падобнае. Калі гэта Outpost, то варта яго не адключаць, а паглядзець у наладах ці ў плагінах, ці не стаіць там дзе выразаньне гэтага поля.
Карацей, праблема ў софце, празь які праходзіць інтэрнэт-злучэньне.
zedlik,
дзякуй, сябра, за параду...але справа у тым, что я не ведаю, дзе знаходіцца гэтае поле, таму мажліва ты падкажаш, дзе шукаць у Outpost'e...
satori, за гэта адказвае модуль Active Content. Трэба ў наладах уключыць падтрымку Referer (для ўсіх сайтаў) або дадаць сайт вэлкома ў сьпіс выключэньняў, у там уключыць гэтае поле (атрымаецца, Referer будзе ўключаны толькі для сайту вэлкома). Поле ў наладах так і называецца — Referrers (Referers).
Падрабязна і з скрыншомамі напісана тут:
RU — agnitum.ru/support/kb/article.php?id=1000098&lang=ru
EN — agnitum.com/support/kb/article.php?id=1000098&lang=en
zedlik, хочу заметить, что <цитата>: "Реферрер содержит информацию о URL, с которого пользователь был направлен на текущую страницу". Каким боком это относиться к отправке СМС сообщений с сайта я не понимаю. Тем паче, что ежели satori, задался вопросом "<...> дзе знаходіцца гэтае поле?", то принудительно (а по умолчанию в Outpost'е referers разрешены) он его (скорее всего) не отключал. А учитывая, что за отправку СМС'ок с сайта отвечает скриптик (обратите внимание: javascript:goSub()), то я бы стал копать несколько в ином направлении...
satori, версию Outpost'а - в студию, плз...
Humito, Referer передаецца са старонкі формы, а javascript:goSub() да адпраўкі практычна ні пры чым, паверце мне ![]()
Так, у наладах па змоўчаньні рэфэрэры прапускаюцца, але раптам там хто наладжваў Outpost ці што яшчэ. Але ж гэта не абавязкова Outpost. Гэта любы софт, які здольны выразаць рэфэрэры, і які гэтым і займаецца. Тут шукаць трэма. А Outpost — гэта самая верагодная прычына, таму прасьцей за ўсё будзе пачаць адсюль.
я бы стал копать несколько в ином направлении...
якім?
Цитата:
я бы стал копать несколько в ином направлении...якім?
может покоцан браузер каким-нить хитрым софтом...
zedlik,
вы гений...
все, именно так и решилось...
Outpost работал в оптимальном режиме и блокировал referrer для сайта velcom...сделал исключение и вуаля!..
а Велком - молодцы, хотя бы выучили написание слова...
интересно, что в этом поле такого важного, что СМС не отправляются без него?..
satori, это сделано чтобы нельзя было отправлять сообщения через сайт велком с форм находящихся на других сайтах.
satori, ну файна, што вырашылася ![]()
А зроблена гэта сапраўды для таго, каб было немагчыма адпраўляць з іншых сайтаў, але ў выніку атрымліваецца так, што нават ня ўсе карыстальнікі могуць аправіць с сайта Вэлкома, бо ў іх адключаны Referer. Такі спосаб мае пэўны сэнс, але мне здаецца, варта было б усё ж дазволіць адпраўку з пустым рэфэрэрам ці значэньнем кшталту «(Blocked by Outpost)». Ну ці паспрабаваць пратэставаць, якую частку ад усіх паведамленьняў займаюць такія.
(задумчиво)
они с других форм запретили отправлять, ибо боятся, что заспамят?
UltraMax:(задумчиво)
они с других форм запретили отправлять, ибо боятся, что заспамят?
Врятли, что бы не спамили надо делать как у мтс, типа ввести ченить с картинки.
А так можно быстренько прогу написать которая не только Referrer нужный подставит, но и через разные прокси будет отправлять.
Но видимо раз нет (пока?) у нас СМС спама, то решили не напрягать лишним вводом тех кто пишет СМСки, если появится спам, то думаю сделают.