альков:
oks_1964:
Имхо, ГГ просто не сказала, что до этого несколько лет жила то в Турции, то на Бали
разве это не работа врача? откуда пациент может знать что говорить а что нет, что важно а что нет
очень показательная у нас медицина, судя по статье, если найти ничего не могут (в силу своей "компетенции" ) - значит пропишем андидепрессанты и диагноз иппохондрия, только отвяэжитесь
Ну, у артыкуле ўзгадваецца, што жанчына некалькі разоў рабіла ПЦР, і яны былі адмоўныя. Дыягназ, у выніку, быў выстаўлены з дапамогай метадаў, якія нават не робяцца ў РБ. І я б не сказала, што падыход быў "толькі адчапіцеся". Як вынікае з таго ж артыкулу, было зроблена шмат даследванняў і шмат спробаў лячэння менавіта саматычнага. Пацыентку не адштурхнулі з парадай накшталт "папіце ібупрафен і ўсё пройдзе", як і не сталі адразу спіхваць на псіхіятрычныя фактары.
Добавлено спустя 3 минуты 46 секунд
oks_1964:
Если что, то визы в паспорте проверять врач точно не вправе. Но... если бы сразу сказала, что какое-то время в тропиках провела, то, может, как-то направление диагностики было бы другим.
А что касается медицины в таких случаях, то она такая не только у нас. С диагностикой "экзотики" (особенно если пациент про пребывание в сложных по заболеваемости странах не говорит) везде проблемы.
Кстати, задумайтесь, почему в той же Монголии и Индии врачи чуму и холеру с пинка определяют, а наши будут долго думать?
Ну, хвароба Лайма - гэта, усё ж, не экзотыка. Можна атрымаць і ад нашых родненькія беларускіх кляшчоў. Іншая справа, што, калі выпіць антыбіётык адразу пасля ўкусу ці нават на стадыі кальцавіднай эрытымы, то на гэтым усё і скончыцца. А тут, напэўна, на гэтых першых стадыях лячэння не было. Жанчына звярнулася ўжо з сімптомамі далёка зайшоўшай хваробы.
Добавлено спустя 5 минут 56 секунд
альков:
я врачей может вообще в своей жизни увидел впервые в 30 лет. Я все еще считаю что это работа "специалиста" выяснить, а не пациента рассказывать что он делал все свои 30 лет,
А вы свае 30 гадоў жылі ў вакууме і не чулі ні разу, што наведванне замежных, асабліва трапічных, краін - гэта фактар рызыкі. І, сапраўды, для ўрача гэта такісама важна, як і ўласна скаргі на здароўе, што вымусілі вас звярнуцца па медыцынскую дапамогу. А калі прынцыпова прытрымлівацца пазіцыі "хай сам здагадваецца, ён павінны" - гэта значыць быць самому сабе злосным Бурацінам.