sundey:«Бабушка отказывается понимать, чем я занимаюсь». Самый популярный видеоблогер РБ о доходах, трендах, квартире и армии
А что неправильно в этом?
Не вижу, где там Е вместо Ё написано...
sundey:«Бабушка отказывается понимать, чем я занимаюсь». Самый популярный видеоблогер РБ о доходах, трендах, квартире и армии
А что неправильно в этом?
Не вижу, где там Е вместо Ё написано...
|
офлайн
353О4789574
Senior Member
|
|
|
44554 |
12 лет на сайте Город:
|
sundey:Афіцыйнае найменне нашай дзяржавы было ўстаноўлена яшчэ ў далёкім 1991 годзе, калі быў выдадзены закон «Аб назве Беларускай Савецкай Сацыялістычнай Рэспублікі». Гэтым актам было ўстаноўлена: Беларускую Савецкую Сацыялістычную Рэспубліку называць «Рэспубліка Беларусь», а ў скарочаных і састаўных назвах - «Беларусь». І, нягледзячы на дынаміку зменаў у нашым заканадаўстве, дадзенае становішча да гэтага часу не змянілася. А гэта значыць, што дзяржавы, якое мы так часта называем на пісьме «РБ», не існуе! Такое скарачэнне ўстаноўлена, напрыклад, для Рэспублікі Балгарыя, але не для нашай дзяржавы.
И?
|
офлайн
Неизвестный кот
Neophyte Poster
|
|
|
0 |
|
sundey:Афіцыйнае найменне нашай дзяржавы было ўстаноўлена яшчэ ў далёкім 1991 годзе, калі быў выдадзены закон «Аб назве Беларускай Савецкай Сацыялістычнай Рэспублікі». Гэтым актам было ўстаноўлена: Беларускую Савецкую Сацыялістычную Рэспубліку называць «Рэспубліка Беларусь», а ў скарочаных і састаўных назвах - «Беларусь». І, нягледзячы на дынаміку зменаў у нашым заканадаўстве, дадзенае становішча да гэтага часу не змянілася. А гэта значыць, што дзяржавы, якое мы так часта называем на пісьме «РБ», не існуе! Такое скарачэнне ўстаноўлена, напрыклад, для Рэспублікі Балгарыя, але не для нашай дзяржавы.
где вы это взяли? ошибка на ошибке. "дзяржавы... якое" и т.д. и чего вы доколупались до РБ? это заголовок. давайте лучше про ё, это у вас лучше получается.
|
офлайн
Апрельская
Senior Member
|
|
|
13161 |
13 лет на сайте Город:
|
sundey, онлайнер вас уже давно должен был пригласить на должность штатного корректора ![]()
Апрельская:sundey, онлайнер вас уже давно должен был пригласить на должность штатного корректора
Могу себе представить, какие опусы и бюрократизмы могли бы нас ожидать в этом случае!
|
офлайн
Апрельская
Senior Member
|
|
|
13161 |
13 лет на сайте Город:
|
shpilka:Апрельская:sundey, онлайнер вас уже давно должен был пригласить на должность штатного корректора
Могу себе представить, какие опусы и бюрократизмы могли бы нас ожидать в этом случае!
Зато все писали бы правильно, красиво и грамотно
Кто не умел бы так - научился бы ![]()
sundey:Глокъ:sundey:Афіцыйнае найменне нашай дзяржавы было ўстаноўлена яшчэ ў далёкім 1991 годзе, калі быў выдадзены закон «Аб назве Беларускай Савецкай Сацыялістычнай Рэспублікі». Гэтым актам было ўстаноўлена: Беларускую Савецкую Сацыялістычную Рэспубліку называць «Рэспубліка Беларусь», а ў скарочаных і састаўных назвах - «Беларусь». І, нягледзячы на дынаміку зменаў у нашым заканадаўстве, дадзенае становішча да гэтага часу не змянілася. А гэта значыць, што дзяржавы, якое мы так часта называем на пісьме «РБ», не існуе! Такое скарачэнне ўстаноўлена, напрыклад, для Рэспублікі Балгарыя, але не для нашай дзяржавы.
И?
Такое сокращение установлено, например, для Республики Болгария, но не для нашего государства.
вам известно такое понятие, как аббревиатура?
Апрельская, о, я уверена, что вы вполне можете получить упущенное удовольствие, читая историю сообщений sundey.
|
офлайн
Апрельская
Senior Member
|
|
|
13161 |
13 лет на сайте Город:
|
A.Z.:Или все же "намiнальнай вартасцю" ?
Как по мне, то кошт тоже допустим. Возможно, в более простом, разговорном варианте ![]()
|
офлайн
353О4789574
Senior Member
|
|
|
44554 |
12 лет на сайте Город:
|
|
офлайн
Неизвестный кот
Neophyte Poster
|
|
|
0 |
|
A.Z.:Или все же "намiнальнай вартасцю" ?
вартасцю. это во-первых. во-вторых, вадзiцель.
|
офлайн
Апрельская
Senior Member
|
|
|
13161 |
13 лет на сайте Город:
|
Svetik_Minsk:во-вторых, вадзiцель
Кіроўца тоже вполне допустимо, в словарях такой вариант встречается