Обсуждение прибора.
офлайн
onlineuser
Junior Member
|
|
45 |
15 лет на сайте Город:
|
Гармин всем хорош, кроме разве возможности установки альтернативных программ.
Навигаторы Garmin несомненно очень хороши, но не для нас т.к. до сих пор нет официальной хорошо прорисованной карты Беларуси. Есть, конечно, любительские но это всё не то…
DimaK7, любительская карта Garmin де факто тождественна «официальне» карте Navitel. А по многим параметрам её и превосходит.
Аляксей:Аляксей, Неадназначнае ўражанне. Ёсць плюсы, але й мінусаў багата
Аляксей - 09.09.2010 - 09:49
Спачатку дэвайс выклікаў толькі станоўчыя ўражанні. Але парадкам пакарыстаўшыся заўважыў шэраг недапрацовак.Сама абалонка навігатара яўна недадуманая. Я магу фіксавана абраць краіну, але чаму я не магу так-жа абраць горад? То бок каб цэлы дзень катацца па Мінску мне заўсёды даводзіцца абіраць Горад - Мінск. Гэта раздражняе. Потым. Калі я еду ў новы горад, я ня ведаю, якая мне трэба вуліца й дом. Я проста хачу даехаць да гораду, а потым падумаць, што далей. Тут гэта немажліва. Даводзіцца абіраць пэўную вуліцу са спісу. Таксама мінус.
Да таго-ж аглядаць увесь маршрут абсалютна нязручна. Я хачу проста палцам мацаць карту й перасоўвацца туды-сюды, маштабаваць. Але пры гэтым адкрываецца новы экран, цераз які нейкім незаўважным чынам пачынаюць дадавацца новыя кропкі маршруту, усплываюць белыя "балуны", якія не зачыняюцца й займаюць сабой увесь экран... Карацей, проста ехаць паводле інструкцыяў "цёткі" яшчэ можна. Аглядаць, мадыфікаваць маршрут вельмі цяжка й раздражняльна.
Ня мог знайсці пэўных аб'ектаў на карце. Напрыклад, порт... Даводзілася спачатку цераз iPhone Maps знаходзіць бліжэйшую вуліцу да гэтага аб'екту, а потым ужо ехаць па паказальніках.
Сэнсар экрана далёкі ад ідэалу. Я ўжо даўно прызвычаіўся да Айфонаўскага экрана, і тут чакаў чагось больш менш падобнага. Але не. Набіраючы тэкст на клявіатуры, нават калі вы бачыце кнопку націснутай, гэта яшчэ ня факт, што яна сапраўды націсьнецца. Карацей, тут я шмат нэрваў папсаваў, калі трэба хутка вызначыць маршрут у дарозе, а яшчэ даводзіцца ціскаць па некалькі разоў адну й тую-ж літару, выдаляць ужо напісанае... Калі-б сэнсар быў хаця-б на ўзроўні Андроідаўскіх тэлефонаў, можна было-б паставіць 4 зоркі.
У гарадах таксама шмат накладак. Прыкладам, кажа павярнуць направа, калі рэальна вы ўжо праехалі паварот. У эўрапейскіх гарадах вельмі цяжка арыентавацца. Шмат дробных вулачак, колцаў. "Сёмы выезд направа" - гэта жорстка. Калі ня ведаеш, куда ехаць (па папяровым атласе) можна ў такую дыру заехаць... І потым "Перерасчёт маршрута", які часьцяком паўтараецца зноў і зноў. Сама пацешнае, што калі я даехаў да мяжы з Беларусяй па паказальніках, "цётка" ўсё адно казала мне, што трэба развярнуцца і ехаць цераз Расею...
Але ўсё-ж рэжым "Пешаход" вельмі зручны. Можна прыпаркавацца, зацеміць сваё мейсца ў "Ізбранном" і выправіцца на вывучэнне новага гораду не баючыся, што забудзеце, дзе пакінулі машыну. Тут кайф, не пярэчу.
Плюс гэта канечне мацаванне на лабавое шкло. Навігатар трывала трымаецца на сваім месцы, нічога не бразгоча, не адхінаецца. Таксама зручна шукаць прыдарожныя гатэлі. Гэта сапраўдны паратунак.
У цэлым уражанні неадназначныя. З аднаго боку гэта быў адзіны дэвайс, які псаваў мне жыццё напрацягу паездкі. З іншага боку, без навігатара таксама давялося-б цяжка. Мяркую, што лепей успрымаць прыладу як дапаможнік, дадатак, да ўсяго астатняга, не адключаць уласныя мазгі і не адкідаць папяровы атлас.
За: Мацаванне на лабавое шкло, зборка, экран
Против: Недапрацаваная абалонка, сэнсар экрана
Вот такой отзыв покупателя. Мне как фанату модели... Но по порядку. Видимо это первое впечатление не разобравшегося белорусописуса.
Не разобраться в чем отличие поиска по Адресу и городу?! Где вы покупали уважаемый? Обратитесь за консультацией, если инcтрукцию по-русски не воспринимаете...
GPSBY, Водгук мой. Тое, што абражаць у нас умеюць - гэта я ведаю. Але па сутнасці. Знайдзіце, калі ласка, порт Frihamnen у Стакгольме. І апішыце працэс. Дзякуй. Потым прычэпім яшчэ сюды даволі характэрнае фота. Калі я еду з Латвіі ў Віцебск, а ён мне пракладае маршрут цераз Расею, а не Даўгаўпілс. Прычым цётка стаяла на сваім нават у момант праходжання дасмотру на мяжы!
Харктэрна таксама, што вы як фанат мадэлі нічым не праапіявалі на сэнсар экрана і саму абалонку, дзе заўсёды трэба абіраць горад у межах гораду. Карацей, штосьці не зразумела, на чым фанатызм базуецца. Для мяне гэта проста скрынка з картамі, даволі пасярэдняя па рэалізацыі софту між іншым.
Наконт пошуку гораду - знайшоў. Тут прызнаю. Хоць гэта і зусім не інтуітыўна.
вам надо выбирать только одну страну или европу или Беларусь.
настройки/карты/ о картах
minskopt, Хммм. У мяне ўсюль птушкі стаяць (Расея, Украіна, Еўропа, Беларусь). Па-мойму, усё правільна. Я ўсюды як-раз і езджу.
eisernWolf, Галочку снять и поставить занимает максимум 30 секунд, если катаетесь по РБ её и выбираете, собрались в Европу поставили на галочку на оную. Если Вам не нравиться интерфейс Гармина, то представляю что бы Вы сказали про Навител
eisernWolf:minskopt, Хммм. У мяне ўсюль птушкі стаяць (Расея, Украіна, Еўропа, Беларусь). Па-мойму, усё правільна. Я ўсюды як-раз і езджу.
все неправильно. Ставить надо только одну галочку. А когда все галочки стоят вы и будете усюды ездить.
eisernWolf:GPSBY, Водгук мой. Тое, што абражаць у нас умеюць - гэта я ведаю. Але па сутнасці. Знайдзіце, калі ласка, порт Frihamnen у Стакгольме. І апішыце працэс. Дзякуй. Потым прычэпім яшчэ сюды даволі характэрнае фота. Калі я еду з Латвіі ў Віцебск, а ён мне пракладае маршрут цераз Расею, а не Даўгаўпілс. Прычым цётка стаяла на сваім нават у момант праходжання дасмотру на мяжы!
Харктэрна таксама, што вы як фанат мадэлі нічым не праапіявалі на сэнсар экрана і саму абалонку, дзе заўсёды трэба абіраць горад у межах гораду. Карацей, штосьці не зразумела, на чым фанатызм базуецца. Для мяне гэта проста скрынка з картамі, даволі пасярэдняя па рэалізацыі софту між іншым.
Наконт пошуку гораду - знайшоў. Тут прызнаю. Хоць гэта і зусім не інтуітыўна.
1, Обратитесь за грамотной консультацие по месту приобретения. В каждолй модели могут быть нюансы, не всегда корректно описанные в инструкции.
2, абражать нет смысла. Проконсультируйтесь, разберитесь с прибором. Обновите демки карт и будет вам шчасцэ
на мой взгляд навигатор по качеству материалов не плох, но гармин унылое гамно, после использования Навитела имхо
demoris,
но гармин унылое гамно, после использования Навитела
В точности, но наоборот!!!
Пользуюсь данным девайсом больше года, всем доволен. Но есть одно но! Во время работы при автоматическом увеличении или уменьшении во время движения по маршруту мой 1310Т довольно сильно тормозит, т.е. медленно строит картинку. Такое же торможение замечено при переходе из режима движения по маршруту в режим "на карте". Вот и не могу определиться, то ли это тормозим сама система Garmin, то ли дело в hardware т.е. в железе. Буду очень благодарен если грамотные люди подскажут. А в целом прибор свою функцию выполняет очень даже не плохо, только холода не любит. Интерфейс простой и понятный, качество сборки - очень хорошее.
произвести обслуживание не пробовали. также зависит от версии ядра и карт, настроек. Приезжайте на сервис клуба дадут консультацию протестируют и помогут...
офлайн
hcb-siarhei
Junior Member
|
|
37 |
12 лет на сайте Город:
|
MSA:demoris,
но гармин унылое гамно, после использования Навитела
В точности, но наоборот!!!
Добрый день.
Привёз из польши Garmin nuvi 2450. Подмкажите, как на него поставить нормальные карты? Сколько не пробывал, не получается. Ставлю на флэшку карты, а он не видит. Может не те карты?
Добрый день всем.нормальный прибор, пользуюсь давно отлично выводил из разных сложных ситуаций. Но...как получилось, не знаю, но положил рядом со связкой ключей в рюкзак, в итоге треснул экран...включаю все работает: экран светится, изображение не треснутое, но плохо работает сенсор, в отдельных участках экрана работает, в других - нет. Какие варианты развития событий и как самое худшее, кто может знает, где и сколько стоит качественно поменять сенсор. Спасибо.