Zioma:
если я через электронное обращение потребую привлечь светофор к административной ответвтсенности, то меня пошлют. Писать и подписывать заявление.
Т.е. по электронному обращению меня могут пригласить в гаи и если я приеду распросить про какие-то обстоятельства, указанные в электронном обращении. Если я чистосердечно раскаюсь и напишу признание - меня накажут. Если не поеду, то даже вызвать меня в гаи на опрос они не имеют права.
Згодны, што адміністрацыйны працэс ДАІ можа не пачынаць, усеж такі адпіску яны знайшлі. Але праверыць факты з электроннага звароту яны абавязаны, і каліфакты знайдуць падцверджанне то адміністрацыйная спрва пачынаецца на падставе непасрэднага выяўленне прыкмет адміністрацыйнага правапарушэння органам, які вядзе адміністрацыйны працэс.
Я проста не разумею, ДАІ лічыць, што калі яны могуць не пачынаць АП, то і не разглядаць зварот па сутнасці справы так сама можна?
это не так. Если есть заявление с подписью - гаи имеет право начать ад. процесс и собирать доказательства как умеют. Теоретически это может закончиться наказанием водителя даже без признания им своей вины. По электронному обращению начать процесс нельзя.
Не даю веры. Нават калі напісаць ліст, то ўсе роўна будзе праверка фактаў, напісаных у лісце, і калі яны не пацвердзяцца (проста ніхто не прызнае віны) то нікога не пакараюць. Можа там намалявана гэта парушэнне на фото, хто дакажа? Адпіска ДАІ гэта глупства, я не ведаю як на гэта паглядзіць пракуратура, але калі мне такі адказ прыйдзе, то я даведаюся пра гэта.
Добавлено спустя 4 минуты 46 секунд
Zioma:
если я через электронное обращение потребую привлечь светофор к административной ответвтсенности, то меня пошлют. Писать и подписывать заявление.
Калі вы напішыце і падпішыце такое, то вас не пашлюць, за вамі прыедуць