вырашыў і я уцягнуцца ў дыскусію... раней (даўно ўжо) меў абодвы карткі - і велкама і мтс, на розных тэлефонах. і якасць размовы ў большай частцы залежыла не ад аператара, а ад ТЭЛЕФОНА! (як правяраў - сім карты месцамі памяняць не праблема). але ад старога тэлефона збавіўся (нічога, як падарунак прынялі бодра). з мтс добрая якасць размовы ў напрамку мтс, белсела, горад, Расея - Піцер, Украіна - І-Ф, з велкама - велкам горад белсел (а вось у Расею не тэлефанаваў, кошт не спадабаўся). калі тэлефаную ў горад з мтс мала хто верыць, што з мабілы (але памойму гэта больш залежыць ад мясцовасці). а вось званок мтс-велкам, гэта нешта, напамінае як мтс толькі прыйшоў, выпадае гук, перапытаньні паўтары, а вось чаму гавораць што вінаваты мтс? а памойму абодва, што не змаглі дагаварыцца.
так, дадам, гаварыў пра маіх субяседнікаў у якіх тэлефоны добрыя, у каго невядомыя апараты за 50 у.е. і танней, і я яму (нават калі побач) датэлефанавацца не магу... а у каго большасць такіх апаратаў? канешне ў мтс-нікаў, 16 тыс за джынс + 50 тыс за апарат гэта па карману нават беспрацоўным. а вось прадпрыемствы (бачыў дваіх, амаль банкруты, а апараты за 250+ у.е.)
да, я сіжу зараз на мтс, бо танней, бо 75% на мтсе, бо якасць задавальняе, і няхай велкам гаворыць што ў яго абанентаў мільён, але мая сім-картка болей года проста ляжыць, і якасць усё роўна не суадносна кошту (гэта ціпа калі мтс = 30 за мін, то велкам павінен быць 35 за мін)