1508170:
Хочешь сказать что площадь опоры торца щупа 3.81 достаточна для измерения перпендикуляра? да и где гарантия что этот торец имеет перпендикуляр? обычно торец фрезеруется концевой фрезой и отклонения могут быть значительны при такой длине 3.81.
Ні, не хочу...хто Вам заважає поставити щум на ребро, тим самим збільшивши площу контакту ще десь на 1,5-2 мм.
Ось так:
Так і ставлять кивок звичайним шаблоном на світло збоку.
1508170:
Мы все тратим время не в то русло занимаясь магнитофонами,могли бы просто погулять по парку.
Сколько ты потратил время на свой станок? Много людей кому нужны твои тестовые кассеты?
Роман, я могу тоже самое сказать о тебе- Все твои понты с твоим станком и твоей детонацией тоже пустая трата времени,серьёзные настройщики всегда купят фирменные тестовые кассеты а не твои доморощенные! Тестовые кассеты это серьёзная вещь а не шаблон-железяка которую можно сделать на современном станке.
Но и шаблон нужно делать качественно если делать, а не лишь бы выстрогать,всё нужно делать хорошо!
Точно більше ніж ви на шаблон, це проект що поступово ітераційно покращується більше року і процент людей кому треба тест-касети з помірними цінами значно вищий, за тих кому шаблон за 400$ .
З приводу "доморощених" тест касет...скажу просто фактами. Приклад оформлення:
А допуски на виготовлення і девіація в мене місцями вужчі, ніж у ABEX/TEAC касет.
Але в цілому вважаю їх еквівалентними TEAC/ABEX касетам, BASF - нажаль гірше...їх писали явно на відкритому тракті...видає модуляційний шум і ПАМ.
1508170:
На всякий случай для завистников и ненавистников скажу- Шаблон делал не с целью обогащения, я зарабатываю на другом, шаблон это хобби.
Сделал "бесполезно красиво" потому что не умею по другому,хочу себя уважать.
Так про те ж і мова. Які б Ви супер точні механічні шаблони не робили, дійсно їх користь і вклад у загальну якість налаштування ЛПМ Вами сильно перебільшена.
Потім після шаблону в любому випадку доведеться використовувати доморощені тест-касети, щоб налаштувати азимут, рівні, АЧХ відтворення, висоту і поставити швидкість/детон.
Наприклад мої...чи інші "доморощені"...Алекса Нікітіна, ABEX BASF TEAC...
Ви просто не розумієте процес запису тестів, від слова зовсім, через те і кидаєтеся різного роду "характеристиками" направо і наліво.
А я на практиці "набив шишок" в тому числі і по механіці. Тому прекрасно розумію як і що працює. Ось тому мене і не дивує шаблон як явище.
Свого часу, коли стояла задача зробити детонацію мінімальною з плином часу - зробив в тому числі і власні ролики на підшипниках.
Підшипники з AliExpress, ABEC-9 клас точності...
Серцевини замовляв на виробництві у Китаї.
Потім, в домашніх умовах, без усіляких спец. станків - вивів форму до 3-4 мікрон на ексцентриситет шліфовкою на обертах. І відправив ролики у всі апарати + станок. Все чудово працює. І доречі, по вартості матеріалу на 1 ролик виходить щось біля 10$.
А ви ведете себе так, наче після вашого шаблону усім 8 мільярдам людей стало жити легше. А фактично - будь який інший рівний шаблон справляється зі своєю задачею нічим не гірше. І про це - вже п'ять сторінок форуму поспіль і йде мова.
Взагалі, для мене особисто індикатором вашого м'яко кажучи завищеного "відчуття власної важливості" є принаймі те, що ви по замовчуванню з усіма спілкуєтеся на "ти", навіть з незнайомими/малознайомими людьми. І я вам про це говорив, хоча і в дещо завуальованій формі...