https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.07.06.20147025v1
Association between consumption of fermented vegetables and COVID-19 mortality at a country level in Europe
Results Of all the variables considered, including confounders, only fermented vegetables reached statistical significance with the COVID-19 death rate per country. For each g/day increase in the average national consumption of fermented vegetables, the mortality risk for COVID-19 decreased by 35.4% (95% CI: 11.4%, 35.5%). Adjustment did not change the point estimate and results were still significant. Discussion The negative ecological association between COVID-19 mortality and consumption of fermented vegetables supports the a priory hypothesis previously reported. The hypothesis needs to be tested in individual studies performed in countries where the consumption of fermented vegetables is common.
Результаты. Из всех рассмотренных переменных, включая определяющие факторы, только ферментированные овощи достигли статистической значимости с уровнем смертности COVID-19 на страну. При увеличении среднего потребления ферментированных овощей на г / день риск смертности от COVID-19 снижался на 35,4% (95% ДИ: 11,4%, 35,5%). Корректировка не изменила точечную оценку, и результаты все еще были значительными. Обсуждение Негативная экологическая связь между смертностью COVID-19 и потреблением ферментированных овощей подтверждает ранее высказанную априорную гипотезу. Гипотеза должна быть проверена в отдельных исследованиях, проводимых в странах, где потребление ферментированных овощей является обычным явлением.
Добавлено спустя 12 минут 11 секунд
Читаю заклинание призыва yole.
Strong Correlation Between Prevalence of Severe Vitamin D Deficiency and Population Mortality Rate from COVID-19 in Europe
Pearson correlation analysis between death rate per million from COVID-19 and prevalence of severe Vitamin D deficiency shows a strong correlation with r = 0.76, p = 0.01, indicating significant correlation. Correlation remained significant, even after adjusting for age structure of the population. Additionally, over time, correlation strengthened, and r coefficient asymptoticaly increased. Conclusions: Authors recommend universal screening for Vitamin D deficiency, and further investigation of Vitamin D supplementation in randomized control studies, which may lead to possible treatment or prevention of COVID-19.
Сильная корреляция между распространенностью тяжелого дефицита витамина D и уровнем смертности населения от COVID-19 в Европе
Корреляционный анализ Пирсона между уровнем смертности на миллион от COVID-19 и распространенностью тяжелого дефицита витамина D показывает сильную корреляцию с r = 0,76, р = 0,01, что указывает на значительную корреляцию. Корреляция оставалась значительной даже после поправки на возрастную структуру населения. Кроме того, со временем корреляция усилилась, и асимптотически увеличился коэффициент r. Выводы: авторы рекомендуют универсальный скрининг на дефицит витамина D и дальнейшее исследование добавок витамина D в рандомизированных контрольных исследованиях, которые могут привести к возможному лечению или профилактике COVID-19.
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.06.24.20138644v1