XuMuKs:
zvz, не совсем так. Т.е. ты хочешь сказать если я запустил новый аквариум, но без рыбы, это не считается запуском?
Так, менавіта гэта я і хачу сказаць, толькі яшчэ і не пасадзіў расьлін.
Оксана, правильно писала о становлении фильтрации и о стоячей воде.
Правільна, акрамя аднаго моманту. Цыркуляцыя набывае значэньне толькі пасьля запуску рыбы. Дагэтуль цыркулюй-не цыркулюй, нічога не памяняецца.
В стоячей воде жизни для рыб быть не может.
Я б ня быў настолькі катэгарычным. У майго знаёмага наш айчынны ратанчык жыве ў паўлітровым слоіку зусім без нічога.
Те аквариумы, которые функционируют без фильтров, они функционируют за счет циркуляции воды, а фильтром служит грунт.
Ну, і што?
Запуском аквариума можно считать, время заполнения его водой.
Не-а. Толькі запуск рыб, альбо штучнае ўнясеньне аміяку.
Но если в этом аквариуме не будет создана циркуляция воды - это не запуск аквариума, это испытание.
Нейкая мала-мальская цыркуляцыя вады існуе заўсёды. Вада выпараецца з паверхі ад гэтага ахаладжаецца і апускаецца на дно і г. д. Калі грэлка ўключана, то ўсё яшчэ намнога больш відавочна.
Именно это пыталась сказать Aksyta, и я с ней согласен.
Незразумела, што такое сама па сабе цыркуляцыя дае, што забесьпячэньне яе ў акварыўме дазваляе лічыць акварыўм запушчаным?
График 1. Становление биофильтрации (конечно иммется ввиду что вода не стоячая)
Вось, гэты дадатак у дужках зусім недарэчы. У стаячай вадзе будзе ўсё тое ж самае. А вось, у той вадзе, у якой няма росту аміяку (гэта тут базіс!), ня будзе і росту нітрытаў і, тым больш, нітратаў, адпаведна, нельга паставіць кропку 0 (няма старту).
График 2. Чтоб небыло воопросов, откуда что появляется.
Ну, дык, вось, уважліва паглядзець на схему, і тое, аб чым я распавядаю, стане відавочным.