azuza:
Голосую за этот рецепт. Самообразовавшись в инете по вопросу дрожжевой культуры, стал с пониманием и уважением относиться к нелегкой жизни этих микроорганизмов. Рецепты, основанные на одном сахаре, губительны для культуры, поскольку для нормального метоболиза дрожжам требуются разные макро и микроэлементы (глюкоза, аминокислоты, фосфаты, нитраты, калий и т.д.). Также присоединяюсь к мнению автору в части объема брагогенератора.
Я поставил брагу в 6л. баклаге на старом варенье, добавив 4 колпачка удо (любых) для растений и 4 ч.л. пищевой соды для неитрализации кислоты - как одной из компоненты результата процесса брожения.
Дзякую, за Ваш голас у падтрымку "майго" рэцэпту, але хачу Вас расчараваць адносна "разных макро и микроэлементов". Усякае "УДО", "макро и микроэлементы" і інш. патрэбна дрожжам толькі ў аэробным рэжыме жыцьцядзейнасьці. Толькі пры наяўнасьці свабоднага кіслароду ў сістэме яны могуць размнажацца і для гэтага ім патрэбна ўсё, што Вы пералічылі і дадаеце ў свой брагагенератар. Пры гэтым яны выдзяляюць нават больш вуглекіслаты, АЛЕ самі ж яе спажываюць на ўласны метабалізм і размнажэньне. Таму аэробныя спосабы прадукцыі вуглекіслаты не практыкуюцца (гэта апроч таго, што гэта і тэхнічна праблематычна ажыцьцявіць). У анаэробным рэжыме нічога акрамя ўласна цукраў дрожжы спажыць не могуць і ўсё іншае застаецца беспалезным баластам пасьля некалькіх першых гадзін пасьля запуску сьвежай запраўкі брагагенератара. Сьпірт, што ўтвараецца ў выніку бражэньня, без свабоднага кіслароду не можа перерабіцца на кіслату. Таму соду дадаваць у браганерератар не мае сэнсу, калі запраўка цукрам адбываецца аднойчы пры старце, і гэта рабіць мэтазгодна, калі цукар дадаецца перыядычна напрацягу работы брагагенератара (калі ў сістэму перыядычна трапляе кісларод).
Скапіяваў сюды.